Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στάρμερ : Σοβαρά λάθη Τζόνσον με τον κοροναϊό στη Βρετανία

Στάρμερ : Σοβαρά λάθη Τζόνσον με τον κοροναϊό στη Βρετανία

Ο νεοεκλεγείς ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, δήλωσε πρόθυμος να συνεργαστεί με την κυβέρνηση στο θέμα του κοροναϊού, κατηγορώντας την παράλληλα για ολιγωρία στη διαχείριση της κρίσης.

Αν και εξελέγη μόλις χτες Σάββατο στην ηγεσία του Εργατικού Κόμματος, ο Κιρ Στάρμερ δεν δίστασε να εξαπολύσει τα βέλη του κατά του Μπόρις Τζόνσον για τη διαχείριση της κρίσης του κοροναϊού στη Βρετανία.

Ο Στάρμερ, ο οποίος έχει και τον τίτλο του ιππότη, απάντησε θετικά στο κάλεσμα του Μπόρις Τζόνσον για συνεργασία στο θέμα του κοροναϊού.

Ωστόσο, ο νέος ηγέτης των Εργατικών προχώρησε και σε μία δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό της Βρετανίας για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κρίση του κοροναϊού τόσο σε συνέντευξή του στο BBC όσο και σε άρθρο του στους Sunday Times.

«Σοβαρά λάθη»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Βρετανίας τονίζει ότι έχουν γίνει σοβαρά λάθη στη διαχείριση της κρίσης του κοροναϊού.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση και τους υπουργούς της ότι άργησαν πολύ να εξηγήσουν γιατί η Βρετανία είναι τόσο πίσω σε σχέση με άλλες χώρες στη διενέργεια τεστ.

Ο νεοεκλεγείς Στάρμερ αποδέχτηκε το κάλεσμα για ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από τον Τζόνσον, λέγοντας ότι «δεν θα ζητήσει το αδύνατο», υπογραμμίζοντας όμως ότι θα επιμείνει στο θέμα των τεστ και του προστατευτικού εξοπλισμού για το προσωπικό του βρετανικού ΕΣΥ (NHS).

«Ο λαός έχει εναποθέσει την εμπιστοσύνη του ολοκληρωτικά στην κυβέρνηση: είναι σημαντικό η κυβέρνηση να ανταποκριθεί σε αυτήν την εμπιστοσύνη με ειλικρίνεια και διαφάνεια για τα λάθη της και τις αποφάσεις που έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί», γράφει στους Sunday Times.

Ο σερ Κιρ Στάρμερ ζήτησε επίσης να δοθεί στη δημοσιότητα το πλάνο για τη σταδιακή απόσυρση του Ηνωμένου Βασιλείου από το καθεστώς lockdown.

«Πρέπει να ξέρουμε ποια είναι η στρατηγική εξόδου [από το lockdown], πότε θα αποσυρθούν οι περιορισμοί και ποιο θα είναι το σχέδιο για την οικονομική ανάκαμψη έτσι ώστε να προστατευτούν αυτοί που έχουν χτυπηθεί περισσότερο», είπε.

Άνοιγμα Στάρμερ σε όλους τους κύκλους του Εργατικού Κόμματος

Κατά πάσα πιθανότητα, ο Στάρμερ θα καθορίσει σήμερα Κυριακή τη σκιώδη κυβέρνησή του.

Σε συνέντευξή του στο BBC, χωρίς να αναφέρει ονόματα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Βρετανίας ανέφερε ότι θα τον πλαισιώσουν άτομα από όλες τις τάξεις των Εργατικών».

Αυτό κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ότι θα ανοιχτεί σε βουλευτές που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό, Τόνι Μπλερ, τους οποίους είχε βάλει στον «πάγο» ο προκάτοχός του, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024