Κοροναϊός : «Καθημερινά βγαίνουν ασθενείς από τις ΜΕΘ, κάποιοι παίρνουν και εξιτήριο»
Πληθαίνουν μέρα με τη μέρα οι ευχάριστες ειδήσεις στο μέτωπο της μάχης κατά του κοροναϊού, σε μια περίοδο που τις έχουμε ανάγκη όσο τίποτα άλλο, για να γεμίσουμε το ρεζερβουάρ της υπομονής στη δύσκολη συνέχεια που απλώνεται μπροστά μας
Πληθαίνουν μέρα με τη μέρα οι ευχάριστες ειδήσεις στο μέτωπο της μάχης κατά του κοροναϊού, σε μια περίοδο που τις έχουμε ανάγκη όσο τίποτα άλλο, για να γεμίσουμε το ρεζερβουάρ της υπομονής στη δύσκολη συνέχεια που απλώνεται μπροστά μας.
Αυτή τη φορά οι «νότες» αισιοδοξίας έρχονται από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου πολλοί εκ των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ, βγαίνουν από τις μονάδες, ενώ κάποιοι παίρνουν και εξιτήριο.
Σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ η καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας στο ΕΚΠΑ και στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Αναστασία Κοτανίδου, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να μπορεί να ειπωθεί ότι δεν υπάρχει ζήτηση για τις ΜΕΘ.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αρκετοί ασθενείς εξέρχονται από αυτές και μάλιστα κάποιοι πάνε ήδη στο σπίτι τους έχοντας αναρρώσει.
«Καθημερινά βγαίνουν ασθενείς από τις ΜΕΘ»
«Καθημερινά βγαίνουν ασθενείς από τις ΜΕΘ. Έχουμε αρκετούς που έχουν βγει από την εντατική. Κάποιοι ετοιμάζονται να πάνε και σπίτια τους. Αυτή είναι η πιο ευχάριστη είδηση που μπορώ να δώσω. Αύριο θέλω να ελπίζω ότι θα σας πω ακόμη πιο ευχάριστα, ότι δεν θα έχουν τόσο μεγάλη ζήτηση τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας» είπε αρχικά η κα. Κοτανίδου.
Γιατί η Ελλάδα έχει μικρό αριθμό κρουσμάτων και θανάτων
Εν συνεχεία και η Αναστασία Κοτανίδου ανέλυσε γιατί η Ελλάδα έχει χαμηλά νούμερα σε κρούσματα και θανάτους υπογραμμίζοντας πως «η επιτυχία των λίγων κρουσμάτων και των λίγων θανάτων οφείλεται αρχικά στα γρήγορα μέτρα της κυβέρνησης, δεύτερον στο ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό το οποίο ανταποκρίθηκε με τρομερή αυταπάρνηση».
«Τις πρώτες ημέρες νοσηλεύτριες και γιατροί δεν λογάριαζαν τίποτε. Προσπαθούσαν να βοηθήσουν τους αρρώστους, αγνοώντας τον κίνδυνο για τον εαυτό τους. Είναι σημαντικό και πρέπει να το τονίζουμε συνέχεια» εξήγησε.
Ωστόσο τόνισε πως «και οι συνάδελφοι από Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία και παντού, έχουν την ίδια αυταπάρνηση. Βεβαίως δύστυχος για αυτούς εκεί είχαν πολλά περισσότερα κρούσματα και μέσα στο ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό».
«Εμείς στην Ελλάδα φαίνεται να είμαστε, ως ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό, λίγο πιο ευαισθητοποιημένοι. Φοράμε μάσκες, γάντια και τις μπλούζες. Αν δεν είχα παρθεί τα μέτρα τόσο γρήγορα θα μπορούσαμε να μιλάμε για καταστάσεις Ιταλίας και Ισπανίας» κατέληξε.
- Ρούλα Πισπιρίγκου: Στο Εφετείο για τον θάνατο της Τζωρτζίνας
- IRIS Expands Limits for Instant Mobile Payments in Greece
- Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκινούν εκ νέου οι συνεδριάσεις – Εξετάζεται η περίοδος 2015 – 2019
- Εκνευρισμένος ο Εμπαπέ: Είπε στους συμπαίκτες να φύγουν από την απονομή και να μην κάνουν pasillo στην Μπαρτσελόνα (vid)
- Ο σχεδιαστής μόδας των 90s, Ισαάκ Μιζράχι, λέει ότι η Γκουίνεθ Πάλτροου έχει τα «ωραιότερα οπίσθια στον χώρο του θεάματος»
- Πάτρα: Αγωνία για την εξαφάνιση 16χρονης
- Ένας Αντετοκούνμπο δεν φέρνει την άνοιξη: Πάλευε μόνος του ο Γιάννης, ήττα για τους Μπακς (108-104)
- Μελόνι: Εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απελευθέρωση δύο Ιταλών, πολιτικών κρατουμένων στη Βενεζουέλα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442