Κοροναϊός : Καθησυχαστικοί οι Ιάπωνες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Η Κυβερνήτης του Τόκιο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ιαπωνίας επιμένουν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.
Η εξάπλωση του ιού αναγκάζει τη μία ομοσπονδία μετά την άλλη να αναβάλλουν τις δραστηριότητες τους, ενώ θέτει σε αμφιβολία τη διεξαγωγή των μεγάλων αθλητικών γεγονότων του καλοκαιριού του 2020.
Αρκετοί εκφράζουν ενστάσεις για το αν πρέπει να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, τις οποίες δεν συμμερίζεται η Κυβερνήτης της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας, Γιουρίκο Κόικε. Η Κόικε ανέφερε στα μέσα ενημέρωσης της πατρίδας της ότι ο σχεδιασμός της διοργάνωσης δεν αλλάζει και στις 24 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης.
Αντίστοιχη είναι η θέση του εκπροσώπου της ιαπωνικής Κυβέρνησης, Γιοσιχίντε Σούγκα. Ο Ιάπωνας πολιτικός εξήγησε ότι ο προγραμματισμός δεν έχει αναπροσαρμοστεί, αφού ο κορωνοϊός έχει λίγα κρούσματα στη χώρα. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ο Σούγκα συμπλήρωσε ότι η Κυβέρνηση παρακολουθεί την εξάπλωση του κορωνοϊού και εάν απαιτηθεί, θα λάβει πρόσθετα μέτρα. Στην Ιαπωνία έχουν εντοπιστεί 639 κρούσματα και έχουν πεθάνει 16 άνθρωποι από τον κορωνοϊό.
- Στη φυλακή οδηγείται η Ελένη Ζαρούλια
- Νεότερα στοιχεία για τον 20χρονο στη Θεσσαλονίκη – Τον μαχαίρωσαν στην πλάτη
- Χιτ – Μπακς 112-105: Δεν έφτανε ο Γιάννης για τα «Ελάφια» (vid)
- Η Ελένη Μενεγάκη βάζει τέλος στις φήμες για την προσωπική της ζωή – «Το θέμα τελειώνει εδώ»
- «Κουίζ Κανίς; Πόσο καλά ξέρεις τους σκύλους;» – Ένα βιβλίο που θα ενισχύσει οικονομικά φιλοζωικά σωματεία
- Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Χοντρό παιχνίδι» με το στενό Μπαμπ ελ-Μαντέμπ – Τι θα συμβεί αν κλείσουν οι «Πύλες των Δακρύων»



