Έρευνα: Πόσο ευτυχισμένες είναι οι Ελληνίδες;
Οι μισές δηλώνουν ικανοποιημένες από την κοινωνική (52,6%) και ερωτική (50,6%) ζωή τους, ενώ από την εργασία το ποσοστό ικανοποίησης πέφτει στο 42,8% και από το βιοτικό επίπεδο/οικονομική κατάσταση στο 34,2%.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η aboutpeople διεξήγαγε έρευνα, αναζητώντας πόσο ικανοποιημένες είναι οι Ελληνίδες από τη ζωή τους καθώς και ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την ευτυχία τους.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 571 γυναίκες ηλικίας 18 ετών και άνω, από τις 2 έως τις 3 Μαρτίου 2020.
Αρκετά ικανοποιημένο δηλώνει το 51,7% των γυναικών, ενώ πολύ ικανοποιημένες μόλις οι 8 στις 100, ενώ λίγο και καθόλου το 39,5%.

Το 73,5% δηλώνει ικανοποιημένο από την οικογενειακή του ζωή, το 64,1% από την εμφάνισή του, το 62,3% από τη μόρφωσή του.

Οι μισές δηλώνουν ικανοποιημένες από την κοινωνική (52,6%) και ερωτική (50,6%) ζωή τους, ενώ από την εργασία το ποσοστό ικανοποίησης πέφτει στο 42,8% και από το βιοτικό επίπεδο/οικονομική κατάσταση στο 34,2%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σχέση με το 2016, η ικανοποίηση από το βιοτικό επίπεδο έχει αυξηθεί 5,4%.
Οι άντρες ευνοούνται περισσότερο στο θέμα των προσλήψεων απάντησε το 57,1%, στις ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης το 65% και στις αμοιβές το 58,9%.

Περίπου το 40% συμφωνεί με την άποψη ότι «η προσπάθεια να πετύχει μια γυναίκα στην καριέρα της, την εμποδίζει/καθυστερεί από το να κάνει οικογένεια, ενώ το 44,9% απάντησε ότι θα μπορούσε να αφήσει τη δουλειά του με την προϋπόθεση να κάλυπτε ο σύντροφός τις οικονομικές ανάγκες.
Αν και το 85,3% απάντησε ότι το φύλο δεν παίζει ρόλο στις εκλογές, οι μισές ερωτώμενες δήλωσαν ότι ψήφισαν και κάποια γυναίκα στις τελευταίες εκλογές, ποσοστό σημαντικά αυξημένο σε σχέση με την ίδια έρευνα το 2016. Τέλος οι 7 στις 10 θεωρούν πιθανό στο μέλλον να δούμε γυναίκα πρωθυπουργό και στην Ελλάδα. Το αντίστοιχο ποσοστό το 2016 ήταν 58,5%.

- Η βιομηχανία του «σκοτεινού τουρισμού»: Γιατί οι νέοι επισκέπτονται τόπους καταστροφής;
- Σχέσεις: Από πότε το dating έχει γίνει τόσο πολύ δύσκολο;
- Από τους δασμούς μέχρι τα Labubu, το 2025 ήταν μία… ιδιαίτερη χρονιά για τη παγκόσμια οικονομία
- Miriam Rodríguez: Η μητέρα που κυνήγησε τους δολοφόνους της κόρης της – Και το πλήρωσε με τη ζωή τη
- Ο Tyler, the Creator έχει ενθουσιαστεί με το κινηματογραφικό του ντεμπούτο – «Μια βουτιά με τα μούτρα σε κάτι καινούργιο»
- Dry January: Αν σκέφτεσαι να κόψεις μαχαίρι το αλκόολ τον πρώτο μήνα του 2026, ξανασκέψου το
- Τι κάνει την ανισότητα να γίνει κοινωνική εξέγερση; Ίσως να είναι το ίντερνετ
- Ναυτιλία: Νέα ευκαιρία για ρεαλιστική μετάβαση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)













































![Στα λευκά «ντύθηκε» η Κωνσταντινούπολη την πρώτη ημέρα του χρόνου – Χιονοστιβάδες στην πόλη Βαν [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/konstantinopole-315x220.jpg)
































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442