Αποκάλυψη Αθανασίου: Πιέσεις Παπαγγελόπουλου για «στήσιμο» διώξεων
Σε αποκαλύψεις σχετικά με την άσκηση διώξεων χωρίς στοιχεία σε συγκεκριμένα πρόσωπα ζητούσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, προέβη ο πρώην εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτης Αθανασίου ενώπιον των μελών της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής.
Σε αποκαλύψεις σχετικά με την άσκηση διώξεων χωρίς στοιχεία σε συγκεκριμένα πρόσωπα ζητούσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, προέβη ο πρώην εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτης Αθανασίου ενώπιον των μελών της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Novartis
Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, «σε μια επίσκεψη μου είπε (ο κ. Παπαγγελόπουλος) “Παναγιώτη μου την εξουσία που έχω σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν την είχα ποτέ στη ζωή μου» και σε άλλο σημείο πρόσθεσε: “Στην πορεία με καλούσε για να πληροφορείται την εξέλιξη υποθέσεων, κυρίως καναλαρχών. Με πίεζε για Αλαφούζο. Του έλεγα πως δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα. Για τις λίστες φοροδιαφυγής δεν έδειξε ενδιαφέρον. Εδειξε ενδιαφέρον για τα μιντιακά και τους καναλάρχες. Ηθελε ταχύτητα. Του κατέστησα σαφές ότι πως δεν είμαι διατεθειμένος να παρακάμψω τη νόμιμη διαδικασία για κανένα φυσικό πρόσωπο».
Στη συνέχεια αποκάλυψε: «Για τον Βγενοπουλο μας πίεζε αφόρητα. Έφθασε στο σημείο να απειλεί πως δεν τελειώσει άμεσα ο φορολογικός έλεγχος θα “βγω στα κανάλια και θα πω ότι τα έχουν αρπάξει (οι ελεγκτές) από τον Βγενόπουλο” Τον ρώτησα “μα τι είναι αυτά που λες; έχεις στοιχεία;” απάντησε: “όχι, όμως είμαι σίγουρος πως θα έχουν αρπάξει».
Ο κ. Αθανασίου αποκάλυψε και το ειδικό ενδιαφέρον του κ. Παπαγγελόπουλου για τον γνωστό δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο: “Μου είπε έχεις τίποτα για τον δημοσιογράφο Παπαχρήστο; Λέω “όχι” και μου απαντά: “Δεν μπορεις να φτιάξεις κάτι;” Έμεινα εμβρόντητος”.
Στις 17 Ιανουαρίου, το stage του Black Temple υποδέχεται μια σειρά από ελληνικές μπάντες, που θα ερμηνεύσουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του David Bowie - ενώ τα decks θα αναλάβει ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος.
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας