Τυρόπιτα κιουνεφέ
Χρησιμοποιούμε κρεμώδη τυριά, αρωματίζουμε με λεμονοθύμαρο και πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης
Προετοιμασία 30′, Ψήσιμο 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ (για 8-10 μερίδες)
Για τη βάση
1 πακέτο κανταΐφι
300 γρ. βούτυρο λιωμένο + λίγο ακόμη για το ταψί
Για τη γέμιση
200 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. κατίκι Δομοκού
200 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
300 γρ. φέτα μαλακή
1 κρόκος αβγού
1 πρέζα πιπέρι
Αλάτι, αν χρειαστεί
1 κ.γ. λεμονοθύμαρο
Διαδικασία
Γέμιση: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ζύμη: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°-180°C. «Ξαίνουμε» το φύλλο κανταϊφιού με τα χέρια ώστε να χωριστούν οι ίνες του και να αφρατέψει. Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί και βάζουμε εκεί το μισό κανταΐφι. Το περιχύνουμε με το μισό λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο φύλλο κανταϊφιού και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνουμε για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.
- Ίλιον: Συνελήφθη αστυνομικός μετά την καταγγελία για βία σε 13χρονο μαθητή που αποκάλυψε το in
- Στα άκρα οι σχέσεις Σαλάχ – Σλοτ: «Δεν μπορούν να συνυπάρξουν»
- Ο Αντόνιο Κόστα απαντά στον Τραμπ: «Η απειλή πολιτικής παρέμβασης στην ΕΕ είναι απαράδεκτη»
- Λάδι στη φωτιά από την κυβέρνηση – Αντιμέτωποι με κατηγορίες για «εγκληματική οργάνωση» αγρότες από την Κρήτη
- Ο Σάββας Παντελίδης αναλαμβάνει την ΑΕΛ Novibet
- ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένο μπιφτέκι λόγω σαλμονέλας



