Τα κορίτσια του Ολυμπιακού έκαναν τεράστιο βήμα πρόκρισης στην 8άδα του Τσάλεντζ Καπ, επικρατώντας της Γενισέι με 3-1 σετ μέσα στη Ρωσία στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τη φάση των «16».
Οι Ρωσίδες κατάφεραν να πάρουν το πρώτο σετ με 25-20, ωστόσο οι ερυθρόλευκες αντέδρασαν, πήραν τα τρία επόμενα και μαζί και τη νίκη που τις καθιστά φαβορί ενόψει της ρεβάνς στο κλειστό του Ρέντη (5/2, 17:30). Εκεί ο Ολυμπιακός θέλει να σφραγίσει το εισιτήριο και να πανηγυρίσει μια ακόμα σημαντική επιτυχία, μαζί με τον κόσμο του και χρειάζεται δυο σετ για να το πετύχει!
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νωθρά στην αναμέτρηση και δεχόμενος ένα σερί έμεινε πίσω στο σκορ με 5-0. Η Γενισέι αύξησε το προβάδισμά της φτάνοντας στο 7-1 και στο 8-2, με τις ερυθρόλευκες μετά το 10-3, να αντιδρούν και με ένα 5-0 σερί να μειώνουν τη διαφορά και να πλησιάζουν στους δυο πόντους για το 10-8.
Στην συνέχεια η ρώσικη ομάδα «απάντησε» και διεύρυνε εκ νέου το προβάδισμά της για το 16-11 αυξάνοντας στο +5 τη διαφορά στο 19-14. Ακολούθησε το 21-15 με τον Ολυμπιακό να μειώνει σε 21-18 με ένα 3-0 σερί όμως δεν ολοκλήρωσε την προσπάθεια ανατροπής με τη Γενισέι να επικρατεί με 25-21 και να προηγείται με 1-0 στα σετ.!
Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυναμικά στο 2ο σετ και εμφανή διάθεση να αντιδράσει. Στο ξεκίνημά του προηγήθηκε γρήγορα με 6-2. Οι γηπεδούχες μείωσαν στον πόντο σε 9-10 και 10-11 όμως οι ερυθρόλευκες διατήρησαν τον έλεγχο και αύξησαν εκ νέου σταδιακά το προβάδισμά τους.
Ακολούθησε το 12-15 και μετά το 14-17, ο ερυθρόλευκες με ένα 3-0 σερί απέκτησε την σημαντική διαφορά του +5 για το 15-20 και το 16-21. Η ομάδα του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς αύξησε στο +6 το υπέρ της προβάδισμα στο 17-23, όταν δέχθηκε ένα 3-0 σερί χάρη στο οποίο μείωσε σε 20-23 η Γενισέι. Παρ’ όλα αυτά ο Ολυμπιακός πήγε στο σετ μπολ με 20-24 και πήρε το σετ με 20-25 ισοφαρίζοντας άμεσα σε 1-1 τα σετ!
Το ξεκίνημα του 3ου σετ, ήταν διαφορετικά από τα δυο προηγούμενα αφού καμία ομάδα δεν ξέφυγε από νωρίς στο σκορ. Μέχρι το 5-6 οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που αύξησε το προβάδισμά του πηγαίνοντας αρχικά στο 6-8 και στο +4 στη συνέχεια για το 7-11.
Οι ερυθρόλευκες είχαν επιβάλει το παιχνίδι τους και αύξησαν τη διαφορά στο +6 στο 9-15 και στο 12-18 στο σημείο που έλεγχαν απόλυτα την κατάσταση. Με συγκέντρωση και σοβαρότητα ο Ολυμπιακός πήγε στο 17-23 και στη συνέχεια στο σετ μπολ με 18-24 για να πάρει το σετ με 19-25 και να ανατρέψει την κατάσταση ανακτώντας το προβάδισμα για πρώτη φορά με 2-1 στα σετ.
Στην έναρξη του 4ου σετ η Γενισέι προηγήθηκε με 3-1 με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει σε 5-5. Οι γηπεδούχες κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το 8-7, όταν οι «ερυθρόλευκες» προηγήθηκαν για πρώτη φορά (μετά το 0-1) στο 3ο σετ με 8-9.
Οι δυο ομάδες πήγαν πόντο πόντο μέχρι το 11-11 με τον Ολυμπιακό να ανακτά προβάδισμα +2 για πρώτη φορά στο σετ με 11-13. Η Ρώσικη ομάδα απάντησε με 3-0 σερί για την ανατροπή με 14-13, αλλά ο Ολυμπιακός δεν έχασε την συγκέντρωση του και απάντησε με ένα σερί τεσσάρων διαδοχικών πόντων χάρη στο οποίο απέκτησε προβάδισμα με +3 στο 14-17.
Από εκείνο το σημείο η ομάδα του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο και έφτασε αρχικά στο 16-21 και στο 17-22 και στο 18-25 χάρη στο οποίο πανηγύρισε τη σπουδαία νίκη με 3-1 σετ που την καθιστά φαβορί για την πρόκριση στους «8» του Challenge Cup!
Μια πολύ κρίσιμη για το άμεσο μέλλον της Λίβερπουλ συνάντηση, θα έχουν σύντομα Άρνε Σλοτ και Μο Σαλάχ, οι οποίοι θα μιλήσουν για όσα έγιναν το προηγούμενο διάστημα στους «ρεντς» και όσα θα γίνουν το προσεχές.
Η νίκη της ΑΕΚ στην Τουρκία επί της Σαμσουνσπόρ της εξασφάλισε την βέβαιη πρόκριση στα πλέι-οφ του Conference League και παράλληλα... εκτόξευσε τις πιθανότητές της για το top-8 της διοργάνωσης.
Κατά τη διάρκεια αγώνα ποδοσφαίρου γυναικών στην Ιταλία, η διαιτητής του αγώνα δέχθηκε λεκτική επίθεση από οπαδό, με την υπόλοιπη εξέδρα πάντως να αντιδρά έντονα εναντίον του...
Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έχουν σχεδόν «κλειδώσει» την παρουσία τους στα πλέι-οφ του Europa League, ενώ διατηρούν ακόμη πιθανότητες για το τοπ-8 - Ποιές οι πιθανότητες για ελληνικό «εμφύλιο».