Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα τροπή στην παραπομπή Τραμπ: Οι Ρώσοι χάκερ και η έναρξη της δίκης

Νέα τροπή στην παραπομπή Τραμπ: Οι Ρώσοι χάκερ και η έναρξη της δίκης

Με τη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ για το ουκρανικό σκάνδαλο να αρχίζει την επόμενη εβδομάδα, οι γνώριμοι - από τις εκλογές του 2016 - ρώσοι χάκερ επιστρέφουν για να ξελασπώσουν ή να καταστρέψουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Με τη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ να ξεκινά πιθανότητα την Τρίτη 21 Ιανουαρίου, ένα σημαντικό στοιχείο ήρθε στο φως της δημοσιότητας που είτε θα αποδειχτεί καταστροφικό είτε θα λειτουργήσει προς όφελος του προέδρου των ΗΠΑ.

Όπως αποκαλύπτουν σε δημοσιεύματά τους τόσο το πρακτορείο Reuters όσο και οι New York Times, ρωσική υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών χάκαρε τον ουκρανικό όμιλο φυσικού αερίου, ο οποίος έχει συνδεθεί με την παραπομπή σε δίκη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Από τον Νοέμβριο, οι Ρώσοι χάκερ ξεκίνησαν μια επιτυχημένη και συνεχιζόμενη προσπάθεια για να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Burisma Holding, ανέφερε στην οκτασέλιδη έκθεσή της η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Area 1 Security που εδρεύει στην Καλιφόρνια.

Ο γιος Μπάιντεν, το ουκρανικό σκάνδαλο και η παραπομπή Τραμπ

Η ουκρανική εταιρεία έγινε γνωστή διεθνώς αφού ο πρόεδρος Τραμπ ζήτησε από τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι να ερευνήσει τον Δημοκρατικό, πολιτικό αντίπαλό του, τον Τζο Μπάιντεν και τον γιο του Χάντερ, ο οποίος ήταν στο διοικητικό συμβούλιο της Burisma.

Ο Τραμπ κατηγορούσε τον Μπάιντεν ότι εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του γιου του όταν πίεζε το Κίεβο να απολύσει έναν εισαγγελέα ο οποίος ερευνούσε την Burisma.

Μέχρι σήμερα δεν έχουν βρεθεί αποδείξεις περί αθέμιτων ενεργειών των Μπάιντεν στην Ουκρανία.

Προσπάθεια παρέμβασης στις αμερικανικές εκλογές του 2020;

«Αυτό που ανακαλύψαμε είναι ότι οι ίδιοι Ρώσοι χάκερ που στόχευσαν την [Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος] το 2016 έχουν εξαπολύσει μια εκστρατεία ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) εναντίον εργαζομένων της Burisma Holdings και των θυγατρικών της, προσπαθώντας να κλέψουν τους κωδικούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους», ανέφερε ο Όρεν Φάλκοβιτς, ο συνιδρυτής της Area 1.

Σύμφωνα με την έκθεση, η ρωσική GRU χρησιμοποιεί πλαστούς ιστότοπους για να παραπλανά τους χρήστες οι οποίοι δίνουν έτσι οικειοθελώς τους κωδικούς τους, πιστεύοντας ότι μπαίνουν στη σελίδα της εταιρείας.

Η Area 1 δεν διευκρίνισε τι είδους πληροφορίες αναζητούν οι χάκερ.

Ωστόσο, η επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι συνέδεσε αυτήν την επίθεση με τις προσπάθειες της Ρωσίας να παρέμβει στις αμερικανικές εκλογές «για να επωφεληθεί ο πρόεδρος (Τραμπ) και να υπονομευτεί η δημοκρατία».

«Το Κογκρέσο πρέπει να ενημερωθεί για το τι γνωρίζει η κυβέρνηση (των ΗΠΑ) για αυτήν την επίθεση και γιατί ο πρόεδρος δεν έχει κάποιο σχέδιο για την προστασία των εκλογών μας», πρόσθεσε σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν βάσιμες υποψίες για εμπλοκή Ρώσων χάκερ στις αμερικανικές εκλογές του 2016, οι οποίες οδήγησαν στη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ.

Πώς θα διεξαχθεί η δίκη του Τραμπ στη Γερουσία

Οι παραπάνω αποκαλύψεις έρχονται στο φως την ίδια ώρα που στις ΗΠΑ κινούνται με ταχείς ρυθμούς οι διαδικασίες για να ξεκινήσει η δίκη του Τραμπ.

Την Τετάρτη θα γίνει η σχετική ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η δίκη του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα ξεκινήσει πιθανότατα την Τρίτη, 21 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωση ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ.

Τα «προκαταρκτικά στάδια», όπως η ορκωμοσία των γερουσιαστών ενώπιον του επικεφαλής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, μπορεί να ολοκληρωθούν από τα τέλη αυτής της εβδομάδας.

Οι επίσης Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές Λίντσεϊ Γκρέιαμ και Μάικ Ράουντς εξήγησαν ότι το σχέδιο του ΜακΚόνελ για την δίκη εγγυάται ότι θα γίνουν ψηφοφορίες για την κλήτευση μαρτύρων και για το αν θα παρουσιαστούν νέες αποδείξεις στη Γερουσία.

Σύμφωνα με τον ΜακΚόνελ, και οι 53 Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές στηρίζουν το σχέδιό του, με βάση το οποίο οι βουλευτές-κατήγοροι και η υπεράσπιση του Τραμπ θα παρουσιάσουν αρχικά τα επιχειρήματά τους.

Θα ακολουθήσουν γραπτές ερωτήσεις από τους γερουσιαστές και κατόπιν οι δύο πλευρές θα μπορούν να προτείνουν τους μάρτυρες που επιθυμούν να καταθέσουν.

«Θα ψηφίσουμε (για το αν θα κληθούν μάρτυρες) την κατάλληλη στιγμή, αφού ακούσουμε τα επιχειρήματα. 51 γερουσιαστές θα αποφασίσουν ποιον να καλέσουμε», είπε. Πρόσθεσε ότι η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων δεν επιθυμεί να απορριφθεί η υπόθεση από την αρχή –όπως είχαν αφήσει να εννοηθεί ορισμένοι γερουσιαστές– και είπε ότι θα ακουστούν όλες οι φωνές και από τα δύο κόμματα πριν από τη λήξη της.

Με βάση το Σύνταγμα των ΗΠΑ, απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων (67 ψήφοι) στη Γερουσία προκειμένου να καθαιρεθεί από το αξίωμά του ο πρόεδρος.

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024