Αραβικός Σύνδεσμος κατά Τουρκίας: Να εμποδιστούν οι ξένες παρεμβάσεις στη Λιβύη
Στο ψήφισμα που ενέκριναν οι μόνιμοι αντιπρόσωποι του Αραβικού Συνδέσμου, ο παναραβικός οργανισμός υπογραμμίζει «την ανάγκη να εμποδιστεί κάθε παρέμβαση που θα μπορούσε να διευκολύνει την άφιξη στη Λιβύη ξένων εξτρεμιστών τρομοκρατών μαχητών»
Ο Αραβικός Σύνδεσμος, που συνεδρίασε εκτάκτως κατόπιν αιτήματος του Καΐρου, έκρινε αναγκαίο «να εμποδιστούν οι παρεμβάσεις στη Λιβύη», όπου η κυβέρνηση της Τρίπολης (GNA) υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία.
Στο ψήφισμα που ενέκριναν οι μόνιμοι αντιπρόσωποι του Αραβικού Συνδέσμου, ο παναραβικός οργανισμός υπογραμμίζει «την ανάγκη να εμποδιστεί κάθε παρέμβαση που θα μπορούσε να διευκολύνει την άφιξη στη Λιβύη ξένων εξτρεμιστών τρομοκρατών μαχητών».
Οι χώρες μέλη του Συνδέσμου εξέφρασαν επίσης την έντονη ανησυχία τους για τη στρατιωτική κλιμάκωση που επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Λιβύη και «απειλεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα των γειτονικών χωρών και ολόκληρης της περιοχής».
Επιπρόσθετα, ζητήθηκε από τον γενικό γραμματέα του παναραβικού οργανισμού, Άχμεντ Αμπούλ Γκέιτ να επικοινωνήσει με όλα τα διεθνή μέρη στην κρίση για να την επιλύσουν και να αποτρέψουν κάθε ξένη στρατιωτική επέμβαση που μπορεί να απειλήσει τη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λίβανος: Ο ΟΗΕ καταγγέλλει ισραηλινά πυρά εναντίον κυανόκρανων
- Οι 3 επενδυτικές συμβουλές της UBS για το 2026
- Είκοσι νεκροί στην Υεμένη από βομβαρδισμούς της αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας [βίντεο]
- Mirror: «Η Άρσεναλ βρέθηκε πολύ κοντά στον Καρέτσα»
- ΗΠΑ: Το FBI λέει ότι απέτρεψε σχέδιο επίθεσης την Πρωτοχρονιά εμπνευσμένο από το ISIS
- Σοκ στη Ροδόπη: 9χρονο ακρωτηριάστηκε από κροτίδα





