Η ψήφος των αποδήμων είναι κάτι σαν την πρόβα τζενεράλε για το αν μπορεί ή όχι να λειτουργήσει συναινετικά το πολιτικό σύστημα.
Η πραγματική παράσταση είναι ο εκλογικός νόμος.
Και όπως όλα δείχνουν δεν θα ανέβει άμεσα – γιατί προς το παρόν φαίνεται να λείπει από το σκηνικό της η συναίνεση.
Προεκλογικά οι γαλάζιοι επαναλάμβαναν σχεδόν μονότονα πως η αλλαγή του εκλογικού συστήματος βρίσκεται στις άμεσες νομοθετικές τους προτεραιότητες, ωστόσο τώρα το πότε θα κατατεθεί ο νέος εκλογικός νόμος στη Βουλή παραμένει ανοιχτό. Οπως ανοιχτά μένουν κι όλα τα ενδεχόμενα για το περιεχόμενό του.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.