Κορέα – Σον: «Tεράστιο κατόρθωμα που γυρίσαμε ασφαλείς»
Η αναμέτρηση για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 ανάμεσα σε Βόρεια και Νότια Κορέα έγινε σε πολεμικό κλίμα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των φιλοξενούμενων...
Έπειτα από 29 ολόκληρα χρόνια, Βόρεια και Νότια Κορέα βρέθηκαν αντιμέτωπες σε ποδοσφαιρική αναμέτρηση. Η αντιπαράθεση των δύο χωρών ξεκίνησε από το 1953 και έφτασε σε εμπόλεμη κατάσταση.
Ο αγώνας που διεξήχθη για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 με γηπεδούχο τη Βόρεια Κορέα, έγινε επίσης σε συνθήκες πολέμου σύμφωνα με μαρτυρίες του αστέρα της Τότεναμ, Σον. «Το ματς ήταν πολύ άγριο και σε ένα βαθμό νομίζω πως είναι τεράστιο κατόρθωμα που γυρίσαμε ασφαλείς χωρίς να τραυματιστούμε», υποστήριξε ο Νοτιοκορεάτης σταρ.
Σε ένα παιχνίδι που έγινε χωρίς θεατές και τηλεοπτική κάλυψη, οι δύο ομάδες δεν πέτυχαν κάποιο γκολ, ενώ τα παράπονα των φιλοξενούμενων συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της άφιξής τους στα… πάτρια εδάφη.
«Το παιχνίδι ήταν σαν πόλεμος», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Τσόι Γιουνγκ-Ιλ, αντιπρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, περιγράφοντας και αυτός πως έζησε την αποστολή της Νότιας Κορέας στην Πιονγκγιάνγκ.
Αν κι έχανε από το 13΄ από αυτογκόλ, η Νότιγχαμ Φόρεστ επικράτησε στο Λονδίνο της Γουέστ Χαμ με 2-1, χάρη στα τέρματα των Νικολάς Ντομίνγκες (55’) και Μόργκαν Γκιμπς-Γουάιτ (89’) και πήρε μεγάλη νίκη.
Οι Σκωτσέζοι φίλαθλοι θα έχουν φέτος έναν παραπάνω λόγο να σηκώσουν το ποτήρι ψηλά – και να το κάνουν χωρίς να σκέφτονται το ξυπνητήρι της επόμενης μέρας.