Αντιδρούν οι ξενοδόχοι στο ενδεχόμενο να φιλοξενήσουν πρόσφυγες
Δύσκολα φαίνεται ότι θα προχωρήσει το μέτρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία της χώρας, που βρίσκονται σε παραθαλάσσιες περιοχές και το οποίο προωθεί η κυβέρνηση, αφού οι επιχειρηματίες φοβούνται ότι το τουριστικό προϊόν τους θα υποβαθμιστεί και θα δημιουργηθεί μία άσχημη εικόνα στους χιλιάδες τουρίστες από το εξωτερικό.
Στο λιμάνι της Ελευσίνας έφτασε το αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού που είχε επιστρατευτεί ώστε να μεταφέρει 389 πρόσφυγες από τη Σύμη όπου δεν υπάρχουν δομές φιλοξενίας αλλά είχε δημιουργηθεί πρόβλημα και με τη σίτιση.
Οι 389 άνθρωποι επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία με τα οποία και πρόκειται να μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας.
Η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι μέρος του ευρύτερου σχεδίου της κυβέρνησης για αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου.
Τους τελευταίους δύο μήνες έχουν μεταφερθεί περίπου 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά προς την ενδοχώρα με τους περισσότερους να προέρχονται από τη Λέσβο και συγκεκριμένα από το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας.
Εκεί διαμένουν περίπου 13.000 άνθρωποι καταγράφοντας ιστορικό υψηλό από την αρχή της προσφυγικής κρίσης παρά τις προσπάθειες αποσυμφόρησης.
Αντιδράσεις από τους ξενοδόχους
Την ίδια ώρα, δύσκολα φαίνεται ότι θα προχωρήσει το μέτρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία της χώρας, που βρίσκονται σε παραθαλάσσιες περιοχές και το οποίο προωθεί η κυβέρνηση, αφού οι επιχειρηματίες φοβούνται ότι το τουριστικό προϊόν τους θα υποβαθμιστεί και θα δημιουργηθεί μία άσχημη εικόνα στους χιλιάδες τουρίστες από το εξωτερικό.
Ωστόσο, ένας μεγάλος αριθμός των ξενοδόχων σε μη παραθαλάσσιες περιοχές αναμένεται να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, αφού ο αριθμός των τουριστών είναι εμφανώς περιορισμένος ακόμα και το χειμώνα κι έτσι οι επιχειρηματίες πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να πάρουν μία οικονομική ανάσα.
Πηγή: onetv.gr
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)









![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)



![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442