Μέχρι να σβήσει ο φασισμός – Ηχηρό μήνυμα χιλιάδων διαδηλωτών στην πορεία για τον Φύσσα
Με μεγάλη συμμετοχή και δυναμισμό η μεγάλη αντιφασιστική πορεία για τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
Μαζική ήταν, το βράδυ της Τετάρτης, η μεγάλη αντιφασιστική πορεία στον Πειραιά για τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν περισσότεροι από τρεις χιλιάδες άνθρωποι, με την πορεία να ξεκινά από το μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι με κατεύθυνση τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.
Η κινητοποίηση κατέληξε στο θέατρο του Πειραιά, καθώς, στο σημείο όπου βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής ο δρόμος ήταν φραγμένος από κλούβες με ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ.
Προς το τέλος της πορείας, μάλιστα, σημειώθηκε μικρή ένταση μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων καταστολής.

«Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί»
Αντιφασιστικά συνθήματα όπως «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί» και «Κλείστε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής τσακίστε τους φασίστες σ’ ολόκληρη τη γη» κυριάρχησαν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης.
Στην πρώτη γραμμή βρέθηκαν η Μάγδα και ο Παναγιώτης Φύσσας.
Πριν την έναρξη της πορείας κατέθεσαν λουλούδια στο μνημείο στη οδό Παύλου Φύσσα η μητέρα του Μάγδα, αλλά και ο πατέρας του Σαχζατ Λουκμαν.

Ολοι έδωσαν το «παρών»
Η συμμετοχή ήταν μεγάλη από αντιφασιστικές οργανώσεις, κινήματα και κόμματα, ενώ το «παρών» έδωσαν ο Γιάνης Βαρουφάκης από το ΜέΡΑ25, αλλά και οι Γιάννης Ραγκούσης, Νάσος Ηλιόπουλος και Νίκος Μπελαβίλας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως ανέφερε η οικογένεια Φύσσα σε ανακοίνωσή της, «όλα αυτά τα χρόνια δίνουμε ο καθένας μας τις προσωπικές του μάχες αλλά και όλοι μαζί, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη, όχι μόνο μέσα στην δικαστική αίθουσα, όπου η δίκη κατά των δολοφόνων της ΧΑ βαίνει προς τον πέμπτο χρόνο της, αλλά και στην κοινωνία».

«Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν, η προσπάθεια των αντιφασιστών οδήγησε στην – σε μεγάλο βαθμό – κοινωνική απομόνωση του ναζιστικού μορφώματος, αρχικά με το σταδιακό κλείσιμο των γραφείων του ανά την Ελλάδα και στη συνέχεια με τον εκλογικό του αποκλεισμό από το Κοινοβούλιο, αλλά και την έγερση του ενδιαφέροντος του κόσμου για τις εξελίξεις στην δίκη» κατέληξε.
«Σιγά μη φοβηθώ» φωνάζουν ακόμα και οι γιαγιάδες από τα μπαλκόνια
Συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία η πορεία περνούσε γύρω από τα στενά του Κερατσινίου.
Κάποια στιγμή, ο κόσμος βγήκε έξω για να συμμετάσχει με τον δικό του τρόπο στη μεγάλη διαδήλωση.

Την προσοχή των διαδηλωτών τράβηξαν δύο γιαγιάδες, οι οποίες βγήκαν έξω στο μπαλκόνι κι άρχισαν να χειροκροτούν την πορεία και να χαιρετούν τη Μάγδα Φύσσα, με την πορεία να φωνάζει το σύνθημα: «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί».
- Η Ρωσία εκτόξευσε πάνω από 300 drones και πυραύλους προς την Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας
- Εκλογές στο Περού: Καταγγελίες για νοθεία ανεβάζουν την ένταση
- Κεφαλονιά: Συγκλονίζει ο πατέρας της 19χρονης – «Έχασα τον άγγελό μου – Το παιδί μου το παγίδευσαν»
- Ζωζώ Σαπουντζάκη: Είναι κατάκοιτη και δεν γνωρίζει για τον θάνατο του συντρόφου της
- Η προκλητική κίνηση του Σιμεόνε στους οπαδούς της Μπαρτσελόνα: «Ώρα για ύπνο» (vid)
- Ο οργανισμός εποπτείας του ΟΗΕ αναφέρει ότι η Βόρεια Κορέα ενισχύει τα πυρηνικά της όπλα
- M.A.T.C.H Athens: Δύο ημέρες οικολογίας, τέχνης και έρευνας στο Βύρωνα
- ΔΥΠΑ: Πώς θα φτάσετε τις 12 διανυκτερεύσεις με τον Κοινωνικό Τουρισμό – Τι ισχύει για πολύτεκνους και ΑμεΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442