Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παύλος Φύσσας: Μαζική αντιφασιστική πορεία για τα 6 χρόνια από τη δολοφονία του

Παύλος Φύσσας: Μαζική αντιφασιστική πορεία για τα 6 χρόνια από τη δολοφονία του

Έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και από το σημείο όπου έχει στηθεί το μνημείο στο Κερατσίνι, ξεκίνησε η καθιερωμένη πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.

Έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και από το σημείο όπου έχει στηθεί το μνημείο στο Κερατσίνι, ξεκίνησε η καθιερωμένη πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, μπροστά από το μνημείο του Παύλου Φύσσα.

Στην κεφαλή της πορείας βρίσκεται η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα. Η διαδήλωση πρόκειται να κατευθυνθεί στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.

Όπως αναφέρει η οικογένεια Φύσσα σε ανακοίνωσή της, «όλα αυτά τα χρόνια δίνουμε ο καθένας μας τις προσωπικές του μάχες αλλά και όλοι μαζί, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη, όχι μόνο μέσα στην δικαστική αίθουσα, όπου η δίκη κατά των δολοφόνων της ΧΑ βαίνει προς τον πέμπτο χρόνο της, αλλά και στην κοινωνία. Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν, η προσπάθεια των αντιφασιστών οδήγησε στην – σε μεγάλο βαθμό – κοινωνική απομόνωση του ναζιστικού μορφώματος, αρχικά με το σταδιακό κλείσιμο των γραφείων του ανά την Ελλάδα και στη συνέχεια με τον εκλογικό του αποκλεισμό από το Κοινοβούλιο, αλλά και την έγερση του ενδιαφέροντος του κόσμου για τις εξελίξεις στην δίκη».

Ανάμεσα στους διαδηλωτές βρίσκεται ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος σε δήλωσή του τόνισε: «Μπορεί να έχουμε κομματικό πανό, αλλά είμαστε εδώ ως άτομα, ως κομμάτι του κινήματος που τιμά τον Παύλο Φύσσα, τιμά όλα τα θύματα του φασισμού, τόσο τα πρόσφατα όσο και τα προηγούμενα. Ο ναζισμός δεν προέκυψε λόγω της κακής ψυχής κάποιων ανθρώπων: είναι καθαρή απόρροια, όπως και τη δεκαετία του ’20, από μία τεράστια οικονομική κρίση η οποία ταπείνωσε έναν λαό. Αν συνδυάσεις μία μόνιμη χρεοδουλοπαροικία όπως στην Ελλάδα, τον εξευτελισμό ενός λαού και την έλλειψη ελπίδας, είναι πολύ εύκολο μέσα σε αυτή τη δυσαρέσκεια, να φυτρώσει ο σπόρος του κακού, να εκκολαφθεί το αυγό του φιδιού».

Παράλληλα υποστήριξε ότι «είμαστε ευτυχισμένοι που η κοινοβουλευτική έκφραση αυτού του φιδιού δεν είναι πλέον στη Βουλή, αλλά δεν έχουμε ακόμα σταματήσει να φοβόμαστε, δεδομένου ότι οι πολιτικές της Χρυσής Αυγής και οι νοοτροπίες της Χρυσής Αυγής βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκφραζόμενες στην κυβερνητική παράταξη».

Το παρών στην πορεία έχει δώσει επίσης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Σαλαμίνας και στην λεωφόρο Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Εκτός από τον Πειραιά, αντιφασιστικά συλλαλητήρια πραγματοποιούνται και σε άλλες τέσσερις πόλεις σε όλη την Ελλάδα

Τα συλλαλητήρια

Στη Θεσσαλονίκη το αντιφασιστικό συλλαλητήριο ξεκινά  αύριο στις 18.00 στην Καμάρα

Στην Πάτρα το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου.

Στην Καλαμάτα έχει προγραμματιστεί αντιφασιστική διαδήλωση στις 7 μ.μ. στην Πλατεία 23ης Μαρτίου

Στα Τρίκαλα θα πραγματοποιηθεί αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 20.00 στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου

«Εντός των επόμενων μηνών η απόφαση»

Χθες, πραγματοποιήθηκε στη Δραπετσώνα συναυλία που διοργανώθηκε από την οικογένεια Φύσσα, με κεντρικό σύνθημα «Σιγά μη Φοβηθώ», όπου αρκετοί καλλιτέχνες τραγούδησαν, παρουσία περίπου 2.000 ανθρώπων που βρέθηκαν στον Πολυχώρο Λιπασμάτων.

Στην διάρκεια της συναυλίας, η δικηγόρος της οικογένειας Ελευθερία Τομπαζόγλου, ανέφερε πως οι φετινές εκδηλώσεις έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς η δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής για την δολοφονία του μουσικού, φτάνει προς το τέλος της. «Φέτος βρισκόμαστε λίγο πριν το τέλος της δίκης οπότε η σημειολογία είναι πολλαπλή και γιατί έμεινε η Χρυσή Αυγή εκτός Βουλής αλλά και γιατί θα βγει η απόφαση εντός των επόμενων μηνών όπου περιμένουμε ότι θα είναι θετική προς την κατεύθυνση που επιθυμούμε δηλαδή στη συνολική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης», είπε χαρακτηριστικά.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024