Χαρτόνι, πλαστικά και αντικείμενα που βρίσκει γύρω από το σπίτι του χρησιμοποιεί ο Ματίας Μπέχτολντ (Matias Bechtold) για να «οικοδομήσει» περίτεχνα αστικά τοπία.
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της τέχνης του είναι το πώς καταφέρνει, με υλικά συσκευασίας και ηλεκτρικές σκούπες, να δημιουργήσει πειστικά αστικά τοπία.
Από αρχιτεκτονικής σκοπιάς, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο γεννημένος στην Ίμπιζα της Ισπανίας και εγκατεστημένος στο Βερολίνο καλλιτέχνης «παίζει» με το τι είναι δυνατό στο μέλλον αυτής της βιομηχανίας.
«Για τον Μπέχτολντ, το μεγάλο μπορεί χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια να γίνει μικρό, και το μικρό με την ίδια ευκολία να γίνει μεγάλο» λέει η Laura Mars Grp. της Laura Mars Gallery στο Βερολίνο.
«Γι’ αυτόν, οι πραγματικές διαστάσεις του οποιουδήποτε πράγματος, είτε είναι ένας ουρανοξύστης είτε είναι μια ηλεκτρική σκούπα, έχουν δευτερεύουσα σημασία. Μάλλον βλέπει σε αυτά – και σε άλλα – δομικές σχέσεις που έχουν να κάνουν με το σχήμα τους και το σχέδιό τους.
Και με αυτόν τον τρόπο είναι σε θέση να μετατρέψει κάτι τόσο καθημερινό όπως μια πορτοκαλί συσκευασία αναπτήρων, σε στοιχείο της πρόσοψης ενός κτηρίου, με δυνατότητα να βλέπουμε μέσα πλήρως επιπλωμένα δωμάτια και καμιά φορά αυτά τα δωμάτια να είναι και φωτισμένα» περιγράφει.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας