Καλεσμένος στην εκπομπή One Talk βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης ο διευθυντής της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, όπου μίλησε για τη θέση που κατέχει στο ΣΥΡΙΖΑ, τη στάση της ΝΔ, αλλά και τον κεντρικό στόχο του κόμματός του.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος υποστήριξε πως στα χρόνια που διανύουμε πρέπει οι νέοι άνθρωποι να ασχοληθούν με την πολιτική, πως τώρα είναι η ώρα για κάποιον να συνεισφέρει στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας του. Β

ασιζόμενος στην προσωπική του εμπειρία στο χώρο της πολιτικής, δήλωσε πως «στην πολιτική πρέπει να μπορείς να προσφέρεις από οποιοδήποτε μετερίζι». Για τον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως αυτή τη στιγμή «ανοίγεται με στόχο να γίνει μια ισχυρή προοδευτική κεντροαριστερή παράταξη» και γι’ αυτόν το λόγο δίνεται βάρος στο κοινοβούλιο και την «προγραμματική και μαχητική αντιπολίτευση».

Σχολίασε ακόμα τη στάση της ΝΔ μετά και τις τελευταίες τροπολογίες που κατέθεσε στη Βουλή δηλώνοντας πως «η ΝΔ δεν μπορεί να δει την πραγματικότητα», ενώ παράλληλα αναρωτήθηκε το λόγο για τον οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέφυγε το διάλογο σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις για τα εργασιακά.

Αναφέρθηκε και στη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ εξηγώντας πως αυτή τη στιγμή «λειτουργούν ταυτόχρονα το συντονιστικό της Προοδευτικής Συμμαχίας και του ΣΥΡΙΖΑ» και πως στόχος τους είναι «η ενοποίηση σε κοινά όργανα, πριν πραγματοποιηθεί το Συνέδριο».

Κεντρικός στόχος του κόμματος είναι η de facto επανίδρυση του χώρου, σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο, η οποία θα επιτευχθεί με τον πολλαπλασιασμό των μελών του. Καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζεται από ανθρώπους που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντροαριστεροί, «το κόμμα της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς θα πρέπει να μπορεί να εκφράσει όλον αυτόν τον κόσμο της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, στον «πολιτικό του καθρέφτη» βλέπει ότι χρειάζεται μια σταθερή επιμονή σε έναν στόχο, ο οποίος είναι «η ισχυρή προοδευτική παράταξη με καθαρές θέσεις σε όλα τα ζητήματα χωρίς να λαϊκίζει».

Πηγή: onetv.gr

Γράψτε το σχόλιο σας