Καλεσμένος στην εκπομπή One Talk βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης (18/7) ο διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου Θανάσης Ξηρός. Μιλώντας με τους Δ. Μανιάτη και Π. Σωτήρη, σε μία συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης, ο κ. Ξηρός μίλησε μεταξύ άλλων και για την αλλαγή του εκλογικού νόμου εξηγώντας όλες τις λεπτομέρειες γύρω από το πώς το Σύνταγμα μπορεί να «ξεκλειδώσει» το νέο εκλογικό νόμο.

Ο ίδιος, μιλώντας για το βουλευτικό ασυμβίβαστο, εκτίμησε δεν είναι αναγκαίο να αποκόβεται κάποιος από την επαγγελματική του δραστηριότητα, όταν ασκεί τα βουλευτικά του καθήκοντα. Απαντώντας στο ερώτημα αν η απλή αναλογική αποτελεί παράγοντα πολιτικής αστάθειας ή Δημοκρατίας, ο κ. Ξηρός επεσήμανε ότι στην Ελλάδα λείπει η πολιτική κουλτούρα, γεγονός που φάνηκε πρόσφατα και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ επισήμανε ότι στόχος του νομοθέτη της απλής αναλογικής, είναι να αναδείξει συνεργασίες στην τοπική αυτοδιοίκηση. Σχολιάζοντας το διορισμό των νέων γενικών γραμματέων της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Ξηρός, δήλωσε ότι ναι μεν είναι αξιοσημείωτο ότι μια νέα κυβέρνηση επιλέγει τους νέους της γενικούς γραμματείς, ουσιαστικά από την πρώτη εβδομάδα από την ανάληψη των καθηκόντων της, ωστόσο είναι περίεργο να ανακοινώνεται η σύνθεση των γενικών γραμματέων πριν η κυβέρνηση λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

Τέλος, ο κ Ξηρός τοποθετήθηκε και γύρω από τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης υπογραμμίζοντας ότι ο διορισμός νέου προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αποτελεί το χαρακτηριστικότερο από τα παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο κινείται η πολιτική και επιστημονική ζωή στην Ελλάδα, ενώ εκτίμησε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, θα έπρεπε να έχει υπογράψει τα σχετικά προεδρικά διατάγματα, εκτιμώντας ότι εκείνοι που είχαν προκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πηγή: onetv.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr