Επίθεση Ρουβίκωνα στη Βουλή με μπογιές και καπνογόνα για τον Κουφοντίνα
Επίθεση με μπογιές και καπνογόνα πραγματοποίησε πριν από λίγο ομάδα αγνώστων έξω στη Βουλή
Επίθεση με μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή πραγματοποίησαν πριν από λίγο μέλη του Ρουβίκωνα πιάνοντας στον «ύπνο» της ΕΛ.ΑΣ.

Με αυτή τη φωτογραφία ανακοίνωσε την επίθεσή της στη Βουλή ο «Ρουβίκωνας», αποδεικνύοντας ότι υπήρχαν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας στα γύρω από την πλατεία Συντάγματος κτήρια.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 14:10 το μεσημέρι από ομάδα περίπου 15 ατόμων της αναρχικής συλλογικότητας. Ειδικότερα, μια ομάδα μελών του Ρουβίκωνα, αποτελούμενη από 15 άτομα, ανέβηκε από την οδό Όθωνος φτάνοντας στο προαύλιο της Βουλής και εν συνεχεία πέταξαν μπογιές και καπνογόνα.
Αμέσως μετά, οι νεαροί διέφυγαν προς την πλατεία Συντάγματος ενώ η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε λίγη ώρα αργότερα σε μία προσαγωγή.
Εντύπωση προκαλεί πως τα μέλη του Ρουβίκωνα έφτασαν μέχρι το προαύλιο της Βουλής, του καλύτερα φυλασσόμενου κτιρίου της Αττικής, και κατάφεραν να πιάσουν στον «ύπνο» τους αστυνομικούς, να πραγματοποιήσουν την επίθεση και να διαφύγουν για μία ακόμη φορά σαν κύριοι.
ΕΔΕ από αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ
Με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ανατέθηκε σε Αντιστράτηγο του Σώματος η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, για το σημερινό περιστατικό εξωτερικά του κτιρίου της Βουλής.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Ρουβίκωνα σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η επίθεση έγινε με αφορμή την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, την ώρα μάλιστα που είναι σε εξέλιξη η συνεδρίαση στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου σχετικά με την αναίρεση που άσκησε η εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου στο απορριπτικό για την άδεια βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου.
Ρουβίκωνας: «Νίκη στον απεργό πείνας»
Με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη του Ρουβίκωνα αναφέρουν ότι «τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει, από το σύνολο σχεδόν του αναρχικού κινήματος και άλλων επαναστατικών δυνάμεων σειρά δράσεων και επιθετικών ενεργειών ως υποστήριξη στον δίκαιο αγώνα του κομμουνιστή απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα» και προσθέτουν:
«Το σημαντικότερο διακύβευμα στην υπόθεση Κουφοντίνα είναι η απάντηση της κοινωνικής βάσης ενάντια στο μέτωπο που συγκροτήθηκε εναντίον της με αιχμή το θέμα των αδειών του απεργού πείνας. Είναι απαραίτητο να μην νικήσουν. Είναι απαραίτητο να αντιληφθούν ότι κάθε τέτοια επίθεση, όποιον κι αν βάζει στο σκόπευτρό της θα έχει να πληρώσει κόστος. Τόσο το ίδιο το μαύρο μέτωπο ως τέτοιο όσο και η κάθε δύναμη που το στελεχώνει ξεχωριστά και χωρίς εξαιρέσεις».

Βούτσης: Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική η επίθεση
Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική χαρακτήρισε την επίθεση στη Βουλή ο πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης ενώ απέφυγε να αναφερθεί σε επιχειρησιακά ζητήματα.
Υποστήριξε μάλιστα ότι μετά την επίθεση υπήρξε μία σύλληψη ενώ πρόσθεσε πως αυτές οι ενέργειες δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες.

Διαβάστε ολόκληρη του δήλωση
«Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια από αυτές που ονομάζονται ακτιβίστικες όταν στρέφονται κατά της Βουλής με δύο καπνογόνα και με δοχεία κόκκινου χρώματος από καμιά 30αριά οι οποίοι τα έριξαν στην είσοδο του Κοινοβουλίου.
Δεν υπήρξαν εξ’ όσων γνωρίζω τρικάκια ή συνθήματα που να φώναξαν διότι απομακρύνθηκαν αμέσως έπειτα από 15 δευτερόλεπτα. Από προστρέξαντες αστυνομικούς και από τη μόνιμη φρουρά της Βουλής αλλά και από επιπλέον ενισχύσεις που υπάρχουν αυτή την περίοδο στον περίβολο.
Δεν θα αναφερθώ καθόλου σε επιχειρησιακά ζητήματα.
Υπήρξε εμπλοκή και υπάρχει μία σύλληψη. Αυτού του τύπου οι ενεργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο απέναντι σε κάθε εκδοχή που τις καθαγιάζει είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο. Ειδικά μέσα στην προεκλογική περίοδο οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα απολύτως ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύοιυν.
Εν προκειμένω δεν έχουμε κάτι τέτοιο ώστε να μπορώ να πω σε τι αναφέρονταν όσοι έκαναν την καταδρομική επιχείρηση».

- Ο χριστουγεννιάτικος οδηγός αγοράς για όλους τους τύπους δώρων
- YOUR SANTA IS HERE και το δώρο που σου αξίζει είναι η ελευθερία να κινείσαι όπως θέλεις
- Η Lotte Betts-Dean, οι δυσκολίες στην Ελλάδα και το μέλλον: Ο Δημήτρης Σουκαράς μεγάλωσε μέσα στη μουσική
- Άτυχος ο Τζίμας: Πολύ σοβαρός ο τραυματισμός του, χάνει την υπόλοιπη σεζόν (pics)
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιχείρηση της ΔΑΟΕ στην Κρήτη για τις παράνομες επιδοτήσεις – 15 συλλήψεις
- Θάνος Μικρούτσικος: Η εξομόλογηση της συζύγου του για τον χωρισμό τους και την πολιτική
- Αγρότες: Στο λιμάνι Θεσσαλονίκης με τρακτέρ από τη βόρεια Ελλάδα – Αύριο οι κρίσιμες αποφάσεις
- Κίνηση στους δρόμους: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Αυξημένη κίνηση σε Κηφισίας, Μεσογείων, Αττική Οδό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442