Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στο Αγαθονήσι «κρύβεται» την 25η Μαρτίου ο Τσίπρας

Στο Αγαθονήσι «κρύβεται» την 25η Μαρτίου ο Τσίπρας

Το Αγαθονήσι των περίπου 150 κατοίκων επέλεξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τις επετειακές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, την ώρα που Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν μετατραπεί σε «φρούρια» υπό τον φόβο επεισοδίων.

Το Αγαθονήσι επέλεξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τις επετειακές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, την ώρα που Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν μετατραπεί σε «φρούρια» υπό τον φόβο επεισοδίων.

Το Αγαθονήσι, που είναι το βορειότερο νησί του Δωδεκανησιακού συμπλέγματος, έχει έκταση μόλις 13,4 τετραγωνικά χιλιόμετρα και σύμφωνα με τις τελευταίες απογραφές περίπου 150 κατοίκους.

Σίγουρα αποτελεί ένα ακριτικό νησί, κάτι το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να χρησιμοποιήσει για να δικαιολογήσει την επιλογή του να μεταβεί εκεί, αλλά δεν μπορεί να μην σημειωθεί ότι οι πιθανότητες να έρθει αντιμέτωπος με συνθήματα κατά της κυβέρνησης και υπέρ της Μακεδονίας είναι πολύ μικρότερες σε σχέση με άλλα σημεία της χώρας.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι υπό τον φόβο αποδοκιμασιών το ένα μετά το άλλο κυβερνητικά στελέχη ακύρωσαν τις εμφανίσεις τους σε παρελάσεις ανά τη χώρα.

Την Κυριακή ο Γιώργος Βαρεμένος βρέθηκε στη Μελβούρνη και άκουσε ομάδες ομογενών να φωνάζουν «Ελλάς, Ελλάς Μακεδονία», να αποκαλούν τον ίδιο «αλήτη» και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «προδότες». Το γιουχάισμα και οι ύβρεις ήταν τόσο έντονα που η ομιλία του Γιώργου Βαρεμένου δεν ήταν δυνατό να ακουστεί. Για να αποφύγει τα χειρότερα γρήγορα τράπηκε σε φυγή, με τους ομογενείς να του φωνάζουν «τρέξε προδότη!»

Το πάθημα του Γιώργου Βαρεμένου και οι αποδοκιμασίες που δέχθηκε πρόσφατα σε Βέροια και Κιλκίς ο  Νίκος Παππάς έγινε «μάθημα». Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής επικαλέστηκε… προσωπικούς λόγους και ακύρωσε την επίσκεψή του στη Λάρισα.

Παράλληλα, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του ο βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλο, ακύρωσε με τη σειρά της την παρουσία της στη σημερινή παρέλαση στην Τρίπολη.

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε το Αγαθονήσι. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο πρωθυπουργός θα παραστεί στη δοξολογία και στην κατάθεση στεφάνων και θα παραμείνει λίγες ώρες στο Αγαθονήσι.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αγαθονησίου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open tv «θα έχουμε ιδιαίτερη συνάντηση στο γραφείο μου για να του εκθέσω τα προβλήματα του νησιού και να πω ότι θεωρώ σημαντική την επίσκεψη με την έννοια ότι είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται το νησί Πρωθυπουργός».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024