Euroleague : Διατήρησε τις μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης η Μακάμπι
Η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου πέρασε από την έδρα της Χίμκι (71-76), έφτασε τις 13 νίκες και παρέμεινε «ζωντανή» στη μάχη της πρόκρισης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας
Μπορεί μετά την εντός έδρας ήττα από τη Ζαλγκίρις (με 85-83) οι ελπίδες της Μακάμπι για πρόκριση στα πλέι οφ να μειώθηκαν δραματικά, όμως η ομάδα του Γιάννη Σφαιρκόπουλου δεν τα παράτησε.
Πήρε νίκη… ζωής μέσα στη Ρωσία επί της Χίμκι με 76-71, πανηγύρισε την 13η νίκη της σε 28 ματς και διατηρήθηκε σε τροχιά πρόκρισης.
Οι Ρώσοι έκαναν ένα πολύ καλό πρώτο δεκάλεπτο (24-15), όμως στη συνέχεια η Μακάμπι έφερε το ματς στα μέτρα της. Πέρασε… χειροπέδες στον Σβέντ (είχε μεν 17 πόντους αλλά με κάκιστα ποσοστά), και είχε μια καυτή 4άδα αποτελούμενη από τους Ο’Μπράιαντ, Καλοϊάρο, Ρολ και Πάργκο.
Μάλιστα ο τελευταίος έβαλε κι ένα μεγάλο τρίποντο με 1:25 για το τέλος χάρη στο οποίο έδωσε αέρα 7π. στην ομάδα του (69-76) καθαρίζοντας ουσιαστικά τη νίκη για αυτήν.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Σφαιρόπουλου είχε ένα μονοψήφιο προβάδισμα (51-59 στο 30’ και 61-67 στο 35’) για να πάρει ένα σπουδαίο ροζ φύλλο που την κράτησε «ζωντανή».
Στις δύο τελευταίες αγωνιστικές η Μακάμπι υποδέχεται στην έδρα της τη Γκραν Κανάρια, ενώ την 30η παίζει στην Πόλη με την πρωτοπόρο Φενέρμπαχτσε.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.
«Ο Θρύλος έρχεται για να αποδείξει γιατί είναι legenda. Ο Άγιαξ; Για να ζωντανέψει το όνειρο. Ποιος θα φύγει νικητής;», το όμορφο αφιέρωμα των οπαδών του Άγιαξ για τον Ολυμπιακό.
Κόντρα στον Λεβαδειακό ο Λορέν Μορόν έφτασε τον Λιούμπισα Μιλόγεβιτς στην κορυφή των ξένων σκόρερ του Άρη (48 γκολ) και την επόμενη φορά που θα σκοράρει ο Ισπανός θα μείνει μόνος πρώτος.