Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το «γύρισε» σε τρία λεπτά ο ΠΑΟΚ

Το «γύρισε» σε τρία λεπτά ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Παναιτωλικό (πέναλτι του Μπαϊροβιτς στο 56') ωστόσο κατάφερε να ανατρέψει το σκορ με γκολ των Βιεϊρίνια στο 64' και Μάτος 67', φτάνοντας στη νίκη με 2-1.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε εκτός έδρας τον Παναιτωλικό με 2-1, κάνοντας ανατροπή σε τρία λεπτά με γκολ των Βιεϊρίνια και Μάτος. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε βρεθεί πίσω στο σκορ από το πέναλτι του Μπαΐροβιτς αλλά κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να φτάσει στη νίκη.

Σε σχηματισμό 4-2-3-1 παρατάχθηκε ο Παναιτωλικός με τους Γιαννακόπουλο κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μαρινάκης, Μιχάι, Μαλής και Αμαράλ. Στην μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Τσιγγάρας και Μάρκος Πάουλο. Στις πτέρυγες οι Ντίας και Μανά, στον άξονα ο Μάζουρεκ και στην κορυφή της επίθεση ο ο Μπαϊροβιτς

Με το ίδιο σχήμα παρατάχθηκε και ο Δικέφαλος,με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιερίνια. Στη μεσαία γραμμή οι Σάκχοφ και Ολιβέιρα και μπροστά τους ο Μπίσεσβαρ. Στις πτέρυγες οι Λημνιός και Ζαμπά και στην κορυφή της επίθεσης ο Άκπομ.

Λίγα πράγματα στο ξεκίνημα
Τα κουκιά στο πρώτο ημίχρονο ήταν μετρημένα. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα, όμως ήταν ακίνδυνος επιθετικά και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Παναιτωλικός περίμενε τους ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου στο μισό γήπεδο.

Η ομάδα του Αγρινίου έπαιξε με διπλή ζώνη άμυνας και αλληλοκαλύψεις κρατώντας τους μέσους του Δικεφάλου σε απόσταση. Το ματς είχε πολλές διακοπές και πολλούς μικροτραυματισμούς τραυματισμούς και αυτό ήταν αρνητικό καθώς ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε διαρκώς.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε, αφού δεν μπορούσε να παίξει από τον άξονα, να μεταφέρει το παιχνίδι του από τις πτέρυγες. Όμως για κακή του τύχη ο Λέο Ζαμπά δεν έδειξε να πατάει καλά, με αποτέλεσμα να βλέπουμε 40αρές μπαλιές από τον Αντρέ Βιερίνια.

Οι ασπρόμαυροι επιθετικά έγειραν από την δεξιά πλευρά με τον Λέο Μάτος συχνά να ανεβαίνει και να παίρνει πρωτοβουλίες όμως ήταν μόνος του και δεν είχε βοήθειες.

Ο Παναιτωλικός επιθετικά προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Πασχαλάκη από στατική φάση. Μάλιστα στο 11′ είχαμε την μοναδική καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Μάρκος Πάουλο πήρε την κεφαλιά με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να πραγματοποιεί εξαιρετική επέμβαση διώχνοντας τη μπάλα παρότι είχε «σκάσε» μπροστά του.

 Το πέναλτι του Μπαϊροβιτς

Οι δύο ομάδες βγήκαν στην επανάληψη χωρίς αλλαγές και η εικόνα του αγώνα ήταν τελείως διαφορετική στο δεύτερο 45λεπτο σε σχέση μ’ αυτό που είδαμε στο πρώτο μέρος. Ο Παναιτωλικός στο 54′ κέρδισε πέναλτι με τον Κρέσπο να ανατρέπει τον Ντίας. Ο Μπαϊροβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε. Ο Σουηδός έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Πασχαλάκη που είχε πέσει από την άλλη πλευρά γράφοντας το 1-0.

Ο Βιερίνια τον σήκωσε στις πλάτες του

Αυτό το γκολ ξύπνησε τον Δικέφαλο που έβγαλε αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο. Σ’ αυτό βοήθησε και η αλλαγή του Σφιντέρσκι στη θέση του Λημνιού με τον ΠΑΟΚ να παίζει 4-4-2. Στο 64′ οι Ασπρόμαυροι ισοφάρισαν με τρομερό γκολ του Βιερίνια. Ο Πορτογάλος σταρ έπιασε ένα απίστευτο διαγώνιο σουτ από τριανταπέντε, σαράντα μέτρα στέλνοντάς τη μπάλα στα δίχτυα του Γιαννακόπουλου.

Οι Θεσσαλονικείς τρία λεπτά αργότερα πέτυχαν την ανατροπή στο παιχνίδι σημειώνοντας και δεύτερο γκολ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπίσεσβαρ ο Μάτος πήδηξε ψηλότερα από όλους παίρνοντας την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Παναιτωλικού: Γιαννακόπουλος, Μαλής, Μάρκος Πάουλο (81′ Γκούγκα), Μιχάι, Μάζουρεκ, Αμαράλ, Τσιγγάρας (69′ Λουσέρο), Μπάιροβιτς, Μαρινάκης, Μανά, Ντίας 974′ Τσοκάνης)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιερίνια, Σάκχοφ, Ολιβέιρα (77′ Μίσιτς), Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (87′ Ενρίκε), Λημνιός (60′ Σφιντέρσκι) Άκπομ.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024