Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπάνκι: «Σκεφτείτε το μπάσκετ!»

Μπάνκι: «Σκεφτείτε το μπάσκετ!»

Ο προπονητής της ΑΕΚ έστειλε το δικό του μήνυμα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Ο Λούκα Μπάνκι μίλησε για τη νίκη της ομάδας του επί της Κύμης, αλλά και για την κόντρα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού ζητώντας από όλους να σκεφτούν το μπάσκετ.

Ο Ιταλός τεχνικός της ΑΕΚ είπε:

«Πήραμε το Διηπειρωτικό και το πήραμε, κάτι που είναι σπουδαίο για το ελληνικό μπάσκετ. Η εθνική ομάδα είχε χαρακτήρα και πέρασε στο Παγκόσμιο, επίσης σπουδαίο.

Είδαμε ωραία σειρά αγώνων με τον ΠΑΟΚ, κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε περήφανοι ως Έλληνες. Όπως και για τον Προμηθέα, που νίκησε την Τενερίφη στη Πάτρα, ένα από τα φαβορί του ευρωπαϊκού θεσμού.

Ας υποστηρίξουμε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο δρόμο για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Ας κάνουμε περήφανους τους Έλληνες. Ο Αντετοκούνμπο αυτό που κάνει στους Μπακς είναι εξωπραγματικό και διαφημίζει το μπάσκετ σε όλο τον κόσμο, κάτι που είναι παρακαταθήκη για το ελληνικό μπάσκετ.

Είναι ένα brand για το ελληνικό μπάσκετ, που πρέπει να αξιοποιηθεί, για να στείλει ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

Το μπάσκετ είναι για τους φιλάθλους και τους παίκτες, ας το χρησιμοποιήσουμε το σωστό τρόπο. Καταλαβαίνω πως η πολιτική επηρεάζει τις στρατηγικές των ομάδων στην επικοινωνία, αλλά σας παρακαλώ μην κάνετε κάτι εναντίον του μπάσκετ, των οπαδών και των παικτών, οι οποίοι είναι οι πρωταγωνιστές σε όλο αυτό.

Ποτέ δεν έκρυψα πως ο λόγος που πήρα την δουλειά στην ΑΕΚ ήταν επειδή είχα πολύ καλή γνώμη για το ελληνικό μπάσκετ. Όλοι πρέπει να πουν ευχαριστώ, για τις επενδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό μπάσκετ.

Ό,τι είδα τις δύο τελευταίες εβδομάδες με στεναχώρησαν και με σόκαραν. Ας κρατήσουμε την δύναμη στα χέρια των προπονητών και των παικτών, για να κρατήσουν τα παιχνίδια.

Δεν θέλω να παρεξηγηθώ, όλοι ξέρουμε ότι έγινε κάτι λάθος και ότι όλοι συνέβαλαν για να γίνει ακόμα καλύτερη η λίγκα. Ας αφήσουμε τους παίκτες να παίξουν, τους προπονητές να κάνουν την δουλειά τους και τους οπαδούς να έρχονται στο γήπεδο.

Θέλουμε καλύτερη διαιτησία, περισσότερους οπαδούς στο γήπεδο και πρέπει να προσπαθήσουμε για αυτό.

Πρέπει να δώσεις κάτι, για να πάρεις κάτι. Δεν είναι απλά στρατηγική, γιατί υπάρχει μεγάλη πίεση. Είναι μια από τις καλύτερες στιγμές για το ελληνικό μπάσκετ, έχετε ίσως τον MVP του ΝΒΑ, η ΑΕΚ είναι τρεις φορές στις καλύτερες 8 ομάδες του BCL, αυτό δείχνει συνέπεια, είδατε πώς παίζουν ΠΑΟΚ και Προμηθέας.

Θέλουμε καλύτερο γήπεδο, νέους και καλύτερους διαιτητές και πιο… εθισμένους στο μπάσκετ. Πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε για πολιτική, αλλά να μιλάμε για μπάσκετ και πως θα το κάνουμε καλύτερο.

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν δύσκολο έργο στην Ευρωλίγκα και οι οπαδοί πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό δεν είναι εύκολο κάθε χρόνο. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες και μόνο 3 που είναι πολύ δυνατές στην Ευρώπη. Άρα, κάθε χρόνο υπάρχουν 5 θέσεις για 9 ομάδες.

Πέρυσι, η Εφές και η Αρμάνι ήταν απογοητευμένες, όπως και η Μπαρτσελόνα. Νομίζετε ότι δεν βάζουν περισσότερα χρήματα; Κάθε χρόνος είναι μια έκπληξη, δείτε την Ζαλγκίρις πέρυσι. Παίζουν καλά η Εφές, η Μπάγερν και η Αρμάνι.

Ας ελπίσουμε το ελληνικό μπάσκετ να γίνει καλύτερο. Είναι καιρός να στείλουμε ένα διαφορετικό και καλύτερο μήνυμα παγκοσμίως. Με στεναχωρεί και με απογοητεύει το ότι δεν θα γίνει ο αγώνας στο ΣΕΦ.

Αγαπώ το μπάσκετ, όπως όλοι και θέλω να το απολαμβάνω. Η Ελλάδα είναι μπασκετική χώρα, ο κόσμος πρέπει να καταλάβει και να σέβεται τα χρήματα του άλλου. Δεν μπορείς να γίνεις καλύτερος, αν δεν παίξεις μπάσκετ».

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024