Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πώς λειτουργούν οι μακροχρόνιες σεξουαλικές σχέσεις χωρίς δέσμευση;

Πώς λειτουργούν οι μακροχρόνιες σεξουαλικές σχέσεις χωρίς δέσμευση;

Αυτές οι τρέλες της νεολαίας

Μπορείς να κάνεις σεξ με κάποιον για πολύ καιρό χωρίς να αναφέρεις (ή να νιώσεις) βαθύτερα συναισθήματα; Αλλά πιο σημαντικά, μπορείς να συνεχίσεις να το βλέπεις μόνο σεξουαλικά απολαμβάνοντας απλά και μόνο τη σωματική χημεία; Πριν 30 χρόνια, η ταινία When Harry met Sally μας ενημέρωσε ότι δεν είναι δυνατόν να κάνουμε σεξ με ένα φίλο μας και να μην καταλήξουμε μαζί σε σοβαρή σχέση. Και σκέψου ότι δεν έκαναν καν σεξ για πολύ καιρό.

Τρεις δεκαετίες μετά, τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ στις ανθρώπινες σχέσεις και δεν είναι παράλογο. Όταν έχει μειωθεί η κοινωνική πίεση του να παντρευτείς και να κάνεις παιδιά μέχρι τα 30 (μάξιμουμ), να βρεις ένα καλό παιδί να γνωρίσεις στους γονείς σου, όταν δουλεύεις 17 ώρες την ημέρα και δεν έχεις χρόνο να δεις ούτε τους φίλους σου, είναι αρκετά φυσιολογικό να μην θέλεις μία σχέση πλήρους δέσμευσης που σου τρώει πολύ χρόνο και ενέργεια.

Από την άλλη, το σεξ αποτελεί μία βασική ανάγκη που κάπως πρέπει να καλυφθεί. Άλλοι έχουν ένα φίλο από το πανεπιστήμιο με τον οποίο συναντιούνται πού και πού για να ‘πουν τα νέα τους’, άλλοι ξεκίνησαν από ένα one night stand που συνεχίστηκε μέσα στα χρόνια και άλλοι κάνουν σεξ με κάποιον που τους αρέσει πάρα πολύ αλλά το πράγμα μένει εκεί.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση σε αυτήν την ερώτηση. Προφανώς και υπάρχουν άνθρωποι που είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με μία καλή σεξουαλική σχέση που δεν απαιτεί περαιτέρω ανταλλαγή πληροφοριών ή ψυχικό μοίρασμα. Τους τροφοδοτεί με ενέργεια για το υπόλοιπο της εβδομάδας και δεν τους βάζει σε κάποια σκέψη, γιατί πολύ απλά, αυτό είναι που τους ταιριάζει.

Υπάρχουν άνθρωποι (όχι μόνο γυναίκες) που νιώθουν ότι δεν τους είναι αρκετό αλλά συνεχίζουν αυτού του είδους τη σχέση γιατί έχουν συναισθήματα και δεν θέλουν να την χάσουν; Πιθανώς. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν λιμνάσει στο σεξ με έναν άνθρωπο γιατί βαριούνται να ψάξουν αλλού και να μπουν στη διαδικασία του dating; Δεν τους αδικώ. Η διαδικασία των ραντεβού είναι τόσο αμήχανη και με προβλέψιμη πορεία που κάθε εχέφρων άνθρωπος θα προτιμούσε να κάτσει σπίτι του να δει καμιά σειρά αγκαλιά με το σκύλο του παρά να ακούσει βλακείες και παράπονα για το πόσο άδικη είναι η ζωή και να περιμένει πότε θα τελειώσει το ποτό, μαζί με το μαρτύριό του.

Το οικείο σεξ είναι καλό γιατί είναι οικείο. Έχεις μάθει τι αρέσει στον παρτενέρ σου, δεν νιώθεις πια τη συστολή των πρώτων φορών και (ελπίζουμε ότι) ξέρει το δρόμο προς τον οργασμό σου. Δεν χρειάζεται να του δείξεις τον καλύτερο σου εαυτό και μπορεί να μην χρειάζεται να αποτριχωθείς τέλεια. Ξέρει ήδη ότι πάντα αφήνεις μία λωρίδα στη γάμπα σου.

Τι γίνεται όταν δημιουργούνται συναισθήματα; Κάνεις πολύ καλό σεξ με κάποιον και μοιραία, μετά από τόσο καιρό, έχεις αποκτήσει και μία εξοικείωση. Ακόμα και αν δεν μοιράζεστε πολλά προσωπικά πράγματα, νιώθεις άνετα με το σώμα του, την παρουσία του και γίνεται μία κάποια συνήθεια. Φοβάσαι όμως ότι δεν είναι αμοιβαίο και ότι έχει γίνει μία συμφωνία που πρέπει να τηρηθεί. Πολλές φορές όμως, εάν δεν μιλάμε και δεν επικοινωνούμε τα συναισθήματά μας, μπορεί να χάνουμε πράγματα επειδή τους έχουμε ήδη φορέσει μία ταμπέλα. Δεν μπορείς να ξέρεις τι κρύβει κάθε άνθρωπος μέσα του και αν είναι σε θέση να εκδηλωθεί χωρίς τη βοήθειά σου. Από την άλλη, αν το τολμήσεις και βλέπεις ότι δεν είναι αμοιβαίο, δεν πειράζει. Καλά, το ξέρω ότι πειράζει αλλά δεν είναι προτιμότερο να είσαι ο εαυτός σου και να το πάρεις απόφαση ότι κάποιος δεν νιώθει κάτι για εσένα; Αυτό σου επιτρέπει να προχωρήσεις χωρίς να μετανιώσεις για τις μέχρι τώρα επιλογές σου. Εξάλλου όλες έχουν να σου δώσουν ένα μάθημα και να σου δείξουν πλευρές του εαυτού σου που μπορεί να μην πίστευες καν ότι έχεις.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024