Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεγαλώστε ένα παιδί που έχει καλούς τρόπους

Μεγαλώστε ένα παιδί που έχει καλούς τρόπους

Το πώς φέρεστε εσείς στους άλλους, είναι ο καλύτερος τρόπος μάθησης

Οι καλοί τρόποι είναι η ευαίσθητη συνειδητοποίηση του πώς νιώθουν οι άλλοι άνθρωποι. Γύρω στους 18 μήνες, ένα παιδί αρχίζει να καταλαβαίνει ότι οι άλλοι άνθρωποι έχουν συναισθήματα όπως και εκείνο, επομένως τώρα είναι η σωστή στιγμή να του διδάξετε το πώς η συμπεριφορά του επηρεάζει τους άλλους.

  1. Οι καλοί τρόποι είναι μία καλή συνήθεια. Είναι ένας τρόπος ζωής, και όχι κάτι που εφαρμόζουμε μόνο σε μία ιδιαίτερη περίσταση. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσετε από νωρίς ώστε να το κάνει αυτόματα, είτε είναι στο σπίτι είτε όχι.
  2. Η ευγενική συμπεριφορά βοηθά το παιδί στην κοινωνική ανάπτυξή του. Τα παιδιά που δεν μαθαίνουν καλούς κοινωνικούς τρόπους από μικρά, βρίσκονται σε μειονεκτική θέση μεγαλώνοντας. Αν δεν έχει μάθει να περιμένει τη σειρά του στο παιχνίδι, θα δημιουργήσει πρόβλημα στα υπόλοιπα παιδιά.
  3. Η μάθηση τρόπων είναι μία δια βίου μάθηση. Χρειάζεται χρόνο και δεν γίνεται να περιμένετε αποτελέσματα μέσα σε λίγες ημέρες. Μπορείτε να του δείχνετε ένα πράγμα το μήνα, ξεκινώντας με τα απλά, όπως να λέει γεια σε κάποιον που το χαιρετά.
  4. Μετράει η δική σας συμπεριφορά. Το πώς φέρεστε εσείς στους άλλους, είναι ο καλύτερος τρόπος μάθησης. Αν δεν λέτε ευχαριστώ, παρακαλώ ή συγγνώμη, μην περιμένετε από το παιδί να το κάνει με ευκολία από μόνο του.
  5. Δείξτε συνέπεια. Δείξτε στο παιδί ποια είναι τα πιστεύω σας και ποια θεωρείται κατάλληλη συμπεριφορά. Βρείτε κοινό σημείο με το σύντροφό σας για να μην περνάτε διαφορετικά μηνύματα στο παιδί.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024