Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα θέματα που απασχολούν μία έφηβη

Τα θέματα που απασχολούν μία έφηβη

Όλες οι εμπειρίες είναι πρωτιές και κρύβουν τη γοητεία του αγνώστου

Όπως λένε όλοι, η εφηβεία είναι η καλύτερη φάση της ζωής του ανθρώπου. Φέρνει πολλή χαρά, κέφι, ενθουσιασμό και διασκέδαση. Όλες οι εμπειρίες είναι πρωτιές και κρύβουν τη γοητεία του αγνώστου. Ξαφνικά, ο έφηβος, και πιο συγκεκριμένα ένα κορίτσι, έρχεται αντιμέτωπο με μία πληθώρα προβλημάτων. Τα μικρά μοιάζουν μεγάλα και το παιδί μπορεί να νιώθει συχνά μπερδεμένο. Ποια είναι τα βασικά θέματα που απασχολούν ένα κορίτσι;

  1. Εμφάνιση. Μπορεί και να είναι πρώτο στη λίστα, γιατί βλέπει το σώμα της να αλλάζει συνέχεια και καλείται να το αντιμετωπίσει. Όταν μάλιστα βλέπει τα αψεγάδιαστα γυναικεία σώματα μέσα από τα Μέσα, νιώθει ακόμα πιο περίεργα. Τι μπορείτε να κάνετε: να είστε όσο πιο κοντά της γίνεται, να σιγουρευτείτε ότι τρώει υγιεινά και μιλήστε για τους ανθρώπους που συναναστρέφεται και πώς εκφράζονται.
  2. Εκπαίδευση. Πρέπει να αποδεικνύει συνέχεια ότι είναι καλή μαθήτρια και θα μπορέσει να μπει σε ένα καλό πανεπιστήμιο. Αυτό της ασκεί τεράστια πίεση και την οδηγεί σε μεγάλο άγχος. Τι μπορείτε να κάνετε: να μην της ασκείτε πίεση για τους βαθμούς και να μην έχετε μεγάλες προσδοκίες. Ενθαρρύνετέ την να ασχοληθεί και με άλλα πράγματα, εκτός σχολείου, που την χαλαρώνουν.
  3. Ραντεβού. Τώρα ξεκινούν οι ορμόνες του σεξ, οι πρώτες ρομαντικές σχέσεις και τα έντονα συναισθήματα. Είναι πολύ σημαντικό να μιλάτε για αυτά τα θέματα χωρίς αν την φέρνετε σε δύσκολη θέση, απαντώντας σε οποιαδήποτε απορία της.
  4. Bullying. Δεν αφορά μόνο τα κορίτσια, αλλά και τα δύο φύλα. Αν δέχεται ενοχλήσεις στο σχολείο, θα δείτε μερικές ενδείξεις στην αλλαγή της συμπεριφοράς του, ακόμα και στη διατροφή. Μιλήστε της και ενθαρρύνετέ την να σας μιλά.
  5. Φιλίες. Τώρα βάζει τα θεμέλια των κοινωνικών δεξιοτήτων. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχουν συνεχείς αλλαγές στη διάθεση και ότι κάνει φιλίες που διαλύονται εύκολα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε εσείς είναι να είστε παρούσα όταν σας χρειάζεται. Δεν μπορείτε να επιλέξετε τους φίλους της ούτε να παρέμβετε. Αν ζητήσει όμως τη γνώμη σας, μπορείτε να πείτε πώς θα το χειριζόσασταν εσείς.
  6. Αυτοεκτίμηση. Το κλασικό για έναν έφηβο είναι να συγκρίνει τον εαυτό του συνεχώς με τους άλλους σε όλα τα θέματα. Όταν μάλιστα θεοποιεί τις επώνυμες γυναίκες ή κάποιες φίλες της, είναι λογικό να έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση και να μην πιστεύει καθόλου στη δική της ομορφιά. Μιλήστε για αυτό το φαινόμενο και φροντίστε να της θυμίζετε συχνά πόσο ιδιαίτερη είναι.
  7. Περίοδος. Θα πρέπει να την ενημερώσετε για το θέμα πριν της έρθει περίοδος, ώστε να μην τρομάξει και να ξέρει τι έχει να αντιμετωπίσει. Λύστε της τις απορίες και μιλήστε για τα παυσίπονα, σε περίπτωση που έχει κράμπες.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024