Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Ούτε τα προσχήματα! Βούλωσαν τα αυτιά τους πολλά ΜΜΕ και δεν ακούν τι λέει ο «Φραπές». Ρωτάνε το Μαξίμου και σερβίρουν non paper

Μπαίνει και η Τουρκία στο παιχνίδι των χρυσών διαβατηρίων

Μπαίνει και η Τουρκία στο παιχνίδι των χρυσών διαβατηρίων

Η τουρκική οικονομία, η οποία βρίσκεται σε βαθιά κρίση εδώ και πολλούς μήνες, επιχειρεί να ανακάμψει προσφέροντας κίνητρα μέσω της ανάπτυξης των ακινήτων.

Δυναμικά στο παιχνίδι της παροχής χρυσών διαβατηρίων μπαίνει και η Τουρκία, αφού με βάση δημοσίευμα των Financial Times (FT) χαλάρωσε τους κανόνες παροχής διαβατηρίων και μέσα στις πρώτες πέντε εβδομάδες από την αλλαγή των προνοιών έχουν ήδη κάνει αίτηση 200 άτομα.

Σύμφωνα με τον Abdul Kayyum Hamidi, σύμβουλο εταιρείας ακινήτων, η εταιρεία του κατέθεσε 20 αιτήσεις την περασμένη εβδομάδα για εξασφάλιση υπηκοότητας σε ξένους.

Το όριο για επενδύσεις σε ακίνητα έχει μειωθεί από 1 εκατομμύριο δολάρια σε 250.000 δολάρια, για να ενισχυθεί ο κατασκευαστικός τομέα.

Η τουρκική οικονομία, η οποία βρίσκεται σε βαθιά κρίση εδώ και πολλούς μήνες, επιχειρεί να ανακάμψει προσφέροντας κίνητρα μέσω της ανάπτυξης των ακινήτων.

Οι πράκτορες αναφέρουν στους FT πως το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για πλούσιους ανθρώπους από τις αραβικές χώρες, όπως το Αφγανιστάν, το Ιράν και το Πακιστάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο