Ο Μαδούρο απέρριψε το διεθνές τελεσίγραφο να προκηρύξει εκλογές εντός 8 ημερών
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο απέρριψε σήμερα το "τελεσίγραφο" που του έχουν απευθύνει πολλές χώρες ζητώντας του να προκηρύξει εκλογές μέσα σε διάστημα οκτώ ημερών, ισχυριζόμενος ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό παραβίασε το σύνταγμα της χώρας όταν αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο απέρριψε σήμερα το «τελεσίγραφο» που του έχουν απευθύνει πολλές χώρες ζητώντας του να προκηρύξει εκλογές μέσα σε διάστημα οκτώ ημερών, ισχυριζόμενος ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό παραβίασε το σύνταγμα της χώρας όταν αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος.
Ο Μαδούρο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk, είπε επίσης ότι είναι ανοιχτός στον διάλογο. Δεν απέρριψε το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όμως είπε ότι κάτι τέτοιο είναι μάλλον απίθανο να συμβεί.
Το κανάλι είχε μεταγλωττίσει τις δηλώσεις του Μαδούρο από τα ισπανικά στα τουρκικά.
Η Ουάσινγκτον, που αναγνωρίζει ως πρόεδρο της Βενεζουέλας τον Γκουαϊδό, ζήτησε το Σάββατο από τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου «να επιλέξουν πλευρά» και να διακόψουν τις οικονομικές συναλλαγές τους με την κυβέρνηση του Μαδούρο.
Η Βρετανία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ισπανία ανακοίνωσαν επίσης χθες ότι θα αναγνωρίσουν τον Γκουαϊδό αν ο Μαδούρο δεν προκηρύξει νέες εκλογές. Η Ρωσία χαρακτήρισε «παράλογο» το τελεσίγραφο, το οποίο ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας είπε ότι είναι «παιδιάστικη» απαίτηση.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας παραμένουν πιστές στον Μαδούρο.
Την περασμένη Πέμπτη, σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Μαδούρο, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν του εξέφρασε τη συμπαράστασή του.
- Δένδιας: Ιστορικός σταθμός για την ελληνική Δικαιοσύνη η τελεσίδικη και αμετάκλητη απόφαση για τη Χρυσή Αυγή
- Εγκλωβισμένοι στο Ντουμπάι: Το Ιράν σφυροκοπά το feed των influencers, ο πόλεμος ως POV και τι γίνεται με τους Έλληνες στη Μέση Ανατολή
- Νέα Αριστερά για Χρυσή Αυγή: Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό δεν τελειώνει στις δικαστικές αίθουσες
- Ολυμπιακός: Πρόβλημα και με Γουόκαπ – Τι γίνεται με Βεζένκοφ
- Σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης η Δημοτική Ενότητα Άσσου – Λεχαίου
- Κουτσούμπας: Δύο από τα drones που καταρρίφθηκαν στην Κύπρο είχαν κατεύθυνση τη Σούδα




