Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου για τη σφαγή των Καλαβρύτων: «Δεν ξεχνάμε, ποτέ ξανά»
Ο κίνδυνος από τη ναζιστική θηριωδία δεν έχει περάσει
«Σε αυτόν εδώ το μαρτυρικό τόπο, στα Καλάβρυτα, συντελέστηκε, στις 13 Δεκεμβρίου 1943, μέσα από βάρβαρη σφαγή και ανελέητη καταστροφή, το μεγαλύτερο και απεχθέστερο έγκλημα πολέμου στην Ελλάδα κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από τον γερμανικό στρατό κατοχής» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της τελετής μνήμης για τα 75 χρόνια από τη ναζιστική θηριωδία στα Καλάβρυτα.
«Τιμούμε σήμερα ευλαβικά την ιερή μνήμη των τραγικών θυμάτων αυτής της θηριωδίας. Και συνεχίζουμε τον αγώνα δικαίωσης της θυσίας τους, στέλνοντας προς κάθε κατεύθυνση σε όλο τον κόσμο ένα διπλό, ηχηρό, μήνυμα με βάση την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας: Δεν ξεχνάμε, ποτέ ξανά» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
«Και στη μνήμη όλων αυτών που χάθηκαν, πρέπει να μην παραβλέπουμε ότι ο κίνδυνος από τη ναζιστική θηριωδία δεν έχει περάσει. Στην Ευρώπη σήμερα ξεφυτρώνουν μορφώματα τα οποία είναι ουσιαστικά -και δυστυχώς- συνεχιστές αυτής της θηριωδίας και της απάνθρωπης ιδεολογίας, αν μπορούμε να μιλάμε για ιδεολογία. Γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να υπερασπιστούμε τον άνθρωπο, τη δημοκρατία, το ίδιο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Πρέπει λοιπόν να μην επιτρέψουμε, ποτέ ξανά, σε τέτοια μορφώματα να καθορίζουν το μέλλον μας και, ιδιαίτερα, το μέλλον της ευρωπαϊκής δημοκρατίας και του ευρωπαϊκού πολιτισμού» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
- Ανδρουλάκης: Αποκαλύφθηκε ότι το Predator ήταν το όπλο του παρακράτους, που έστησε ο Πρωθυπουργός και το Μαξίμου – Ο Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει τώρα
- Το ρεκόρ που ισοφάρισε ο Παναθηναϊκός με τη νίκη επί της Μπέτις
- Καρδίτσα: Διακόπηκαν τα σχολικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ λόγω συσσωρευμένων χρεών της Περιφέρειας
- Θεσσαλονίκη: Μήνυση για προσβολή μνήμης νεκρού από την οικογένεια της καθηγήτριας μετά την επιστολή γονέων
- Δημοψήφισμα στο Καζακστάν για την ψήφιση νέου Συντάγματος
- Σακελλαρίδης (Νέα Αριστερά): Αποδείχθηκε ότι ο Κ. Μητσοτάκης και το πρωθυπουργικό του γραφείο είναι οι ηθικοί αυτουργοί των υποκλοπών
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (13/3): Δράση με Ευρωλίγκα και Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στο βόλεϊ
- Έριξε το σύνθημα ο Τσίπρας: Στο +3 το κόμμα – Mε νέα χρώματα το Ινστιτούτου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/greg-rakozy-eorb_1PkoB8-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442