Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αϊ-Βασίλης ο Αλέξης

Αϊ-Βασίλης ο Αλέξης

Παρουσίασε στην Ολομέλεια της Βουλής τις τροπολογίες για τη διανομή του μερίσματος και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ

Σε μια προσπάθεια να εμφανίσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την κυβέρνησή του (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) ως έναν άλλον… Αϊ-Βασίλη (με χριστουγεννιάτικες παροχές) παρουσίασε στην Ολομέλεια της Βουλής τις τροπολογίες για τη διανομή του μερίσματος και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Την ώρα μάλιστα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης απουσίαζε.

Επρόκειτο για ένα ακόμα προεκλογικό σόου του Πρωθυπουργού, όχι μόνο για τις επερχόμενες εκλογές αλλά και για τις… επόμενες, βέβαιος ότι θα τις κερδίσει κι αυτές προσφέροντας παροχές και καλώντας τους βουλευτές του να είναι παρόντες και του χρόνου προκειμένου να ψηφίζουν (και πάλι) παροχές. Δεν παρέλειψε βεβαίως να υποστηρίξει, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, ότι η κριτική για την κυβερνητική πολιτική πρέπει να ξεκινήσει από τον Αύγουστο του 2018.

Το know how των παροχών

Εκείνο βεβαίως που ήθελε να δείξει (παίζοντας σχεδόν μονότερμα στη Βουλή ελλείψει αντιπάλου) ήταν να δηλώσει (σε απευθείας μάλιστα τηλεοπτική σύνδεση) ότι με την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι εγγυημένες οι όποιες παροχές, σε αντίθεση με τη δική του κυβέρνηση που ήδη διαθέτει το… know how στην άκρατη παροχολογία.

Όταν εθίζεις την κοινωνία με παροχές

Κάτι όμως στο οποίο θα πρέπει άμεσα να απαντήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού το να εθίζεις την κοινωνία σε επιδόματα και να μοιράζεις μερίσματα δεν είναι μεσοπρόθεσμα ούτε δημιουργικό ούτε ωφέλιμο. Άλλωστε δεν πρέπει ο κ. Τσίπρας να ξεχνά ότι δεν υπάρχει ψήφος ευγνωμοσύνης (αλλά προσδοκίας ή οργής) και να θυμάται αυτό που συνέβη και στο παρελθόν, ότι δηλαδή οι πολίτες εισπράττουν τις παροχές αλλά καταψηφίζουν αυτόν που τους τις δίνει.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024