Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μετά τον Σημίτη, σειρά έχουν τα δάνεια των κομμάτων

Μετά τον Σημίτη, σειρά έχουν τα δάνεια των κομμάτων

Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο της κυβέρνησης με το δόγμα Πολάκη - Αναμένεται γενίκευση της επίθεσης σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Στο στόχαστρο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπαίνουν πλέον τα οικονομικά των κομμάτων, με στόχο τη ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ, ενώ η κυβερνητική επίθεση αναμένεται να γενικευθεί το επόμενο διάστημα. Μετά τη στοχοποίηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, με άμεση εμπλοκή και του Πάνου Καμμένου, χθες ήταν η σειρά της ΝΔ.

Ο υπουργός Αμυνας προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα και ανέλαβε να ξεδιπλώσει το κυβερνητικό σχέδιο για την πολιτική και επικοινωνιακή αποδυνάμωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αιχμές για τα δάνεια που έχει λάβει. Η επίθεση στη ΝΔ ήρθε σε μια περίοδο κατά την οποία υπάρχουν πληροφορίες ότι η έρευνα για τα δάνεια των κομμάτων έχει ολοκληρωθεί και βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την άσκηση ποινικών διώξεων. Ο φάκελος των οικονομικών των κομμάτων αναμένεται να αποτελέσει και το δόρυ για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στην προσπάθειά της να πλήξει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, καθ’ οδόν προς τις κάλπες.

Είχε προηγηθεί η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ πριν από ενάμιση μήνα περίπου, και αναμένεται και παρόμοια κίνηση, προς την ηγεσία της ΝΔ για τα δάνεια του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ να επανέλθει και να καλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ενημερώσει τον ελληνικό λαό τι γίνεται με το θέμα των δανείων και της αγωγής που έχει εκδικαστεί, όπως λένε. Παράλληλα, θα θέτουν και το πολιτικό ερώτημα, πώς είναι δυνατόν ένας αρχηγός χρεοκοπημένου κόμματος να θέλει να σώσει τη χώρα, αλλά και πώς θα εξοφλήσει τα χρέη της.

Ο Πάνος Καμμένος, που είχε προαναγγείλει την κίνησή του αυτή προχθές στη Βουλή, προκαλώντας τη ΝΔ να δώσει μόνη της στη δημοσιότητα τη δικαστική απόφαση, αλλιώς θα το πράξει ο ίδιος, παρουσίασε απόσπασμα δικαστικής απόφασης για τα δάνεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ζήτησε απαντήσεις, αλλιώς όπως τόνισε, από Δευτέρα, θα προχωρήσει «σε νέες αποκαλύψεις».

Μάλιστα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, πέρα από τη δήλωσή του, δημοσιοποίησε και την τελευταία σελίδα της υπ’ αριθμόν 2674 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με ενάγουσα συστημική τράπεζα και εναγόμενη τη ΝΔ. Σύμφωνα με τον Καμμένο, η απόφαση αφορά δάνειο ύψους 111,5 εκατ. ευρώ που έλαβε η ΝΔ το 2011, επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου και μεταξύ άλλων ρώτησε γιατί καθυστερεί η εξασφάλιση των απαιτήσεων της τράπεζας με συντηρητική κατάσχεση, που μπορεί να επιβληθεί με αυτή την απόφαση, για δάνεια που πλήρωσαν όλοι οι Ελληνες με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η ηγεσία της ΝΔ δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση Καμμένου και θεωρώντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα «βρώμικο παιχνίδι» αντέδρασε έντονα, αναφέροντας ότι έχει εξυγιάνει πλήρως τα οικονομικά της, ενώ παράλληλα συνέστησε στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη ψυχραιμία και, κυρίως, νηφαλιότητα το οριστικό πολιτικό του τέλος. Επίσης, του υπενθύμισε ότι επί πολλά χρόνια υπήρξε – δυστυχώς – βουλευτής της και εκλιπαρούσε, όπως σημειώνουν, τους αρχηγούς της για ένα υφυπουργείο.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024