Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή και την αποχώρηση του Νίκου Κοτζιά από την κυβέρνηση, ακούγεται μια θεωρία η οποία θέλει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απόλυτο άρχοντα του χώρου.

Κατ’ αυτή την εκδοχή, σχεδόν προκάλεσε την παραίτηση Κοτζιά. Θεωρούσε τον μέχρι πρότινος υπουργό Εξωτερικών δυνάμει διεκδικητή και αμφισβητία. Οπότε και δεν ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από την αποχώρησή του (αυτά τα «με πόνο καρδιάς» που είπε ήταν καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους). Μπορεί μάλιστα κάποιος να πει ότι με την παραίτησή του ο κ. Κοτζιάς τον διευκόλυνε.

Σύμφωνα με την ίδια θεωρία, το επόμενο «θύμα» του αριστερού… μονάρχη θα είναι ο Πάνος Καμμένος. Στην «πρώτη στροφή» που λέει και ο σοφός λαός, με την πρώτη ευκαιρία δηλαδή, θα εξοστρακίσει τον ζημιογόνο πλέον συνέταιρό του. Και στη συνέχεια, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, θα απομακρύνει όποιους άλλους θεωρήσει ότι μπορεί να είναι δυνάμει διεκδικητές της ηγεσίας του.

Κατά την ίδια θεωρία, ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να εξασφαλίσει πάνω απ’ όλα τη μακροημέρευσή του και μαζί να διατηρήσει ενεργή τη διεκδίκησή του για την εξουσία ακόμα και όταν χάσει τις επερχόμενες εκλογές. Έτσι εξηγούνται και οι συχνές αναφορές των «Ηρακλέων του στέμματος» ότι είναι μόλις 44 ετών.

Όσον αφορά τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, οι εμπνευστές της παραπάνω θεωρίας αναφέρουν ότι μόλις χθες άρχισε η αντίστροφη μέτρηση των εκλογών. Δηλαδή, με δυο λόγια, από εδώ και πέρα κάθε ημέρα που περνά δεν ξανάρχεται για αυτή την κυβέρνηση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο