Μπαράζ καταθέσεων για την υπόθεση Κασόγκι στην Άγκυρα
Μέλη του προσωπικού του σαουδαραβικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη κατέθεσαν την Παρασκευή στο κυριότερο δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, κυρίως τεχνικοί, λογιστές και ένας οδηγός
Άλλοι 25 μάρτυρες κλήθηκαν σήμερα από τους εισαγγελείς που εμπλέκονται στην έρευνα για την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος σκοτώθηκε στο εσωτερικό του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV χωρίς να δίνει άλλες πληροφορίες.
Μέλη του προσωπικού του σαουδαραβικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη κατέθεσαν την Παρασκευή στο κυριότερο δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, κυρίως τεχνικοί, λογιστές και ένας οδηγός.
Στο μεταξύ, υψηλόβαθμο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος AP του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ερντογάν, δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να υπάρξει οποιαδήποτε συγκάλυψη στην υπόθεση, προειδοποιώντας πως οι συνέπειες θα είναι «τρομερές».
Αφού αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη στην εξαφάνιση του Κασόγκι, για δύο εβδομάδες, η Σαουδική Αραβία δήλωσε πως ο δημοσιογράφος και επικριτής του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν πέθανε στη διάρκεια μιας αψιμαχίας στο προξενείο. Μια ώρα αργότερα, ένας άλλος Σαουδάραβας αξιωματούχος απέδωσε τον θάνατο σε ασφυξία.
«Αν το περιστατικό συνέβη έτσι όπως έχει ειπωθεί σε όλο τον κόσμο, δεν υπάρχει περίπτωση οι Σαουδάραβες αξιωματούχοι να μπορέσουν να το συγκαλύψουν λέγοντας πως ήρθε μια ομάδα από τη Σαουδική Αραβία και δύο ή τρεις από αυτούς τον δολοφόνησαν» δήλωσε ο Νουμάν Κουρτουλμούς, αναπληρωτής πρόεδρος του AKP, σε συνέντευξη στο CNN Turk.
«Ένα έγκλημα που διαπράττεται σε ένα προξενείο δεν μπορεί να συμβαίνει χωρίς να το γνωρίζουν υψηλόβαθμοι κρατικοί αξιωματούχοι της χώρας εκείνης. Αν το έγκλημα αυτό συνέβη πραγματικά όπως έχει ειπωθεί, αν τα στοιχεία πραγματικά οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα, η κατάσταση θα είναι τρομερή και πρέπει να υπάρξουν πολύ σοβαρές νομικές συνέπειες» είπε ο Κουρτουλμούς.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας