Τι είδε ο Πορτογάλος στις προπονήσεις του Ολυμπιακού
Ο Πορτογάλος προπονητής και αναλυτής, Πέδρο Μεντόνσα, βρέθηκε το καλοκαίρι στην προετοιμασία του Ολυμπιακού, παρακολούθησε τη δουλειά του Πέδρο Μαρτίνς, ανέλυσε την τακτική προσέγγιση του συμπατριώτη του και την παρομοίασε με την πετυχημένη μέθοδο του Μαουρίτσιο Σάρι.
Ο Πέδρο Μεντόνσα είναι καθηγητής προπονητικής της UEFA κι αναλύει τον τρόπο δουλειάς άλλων τεχνικών και τις τακτικές προσεγγίσεις που ακολουθούν στους συλλόγους τους. Ο Πορτογάλος προπονητής γράφει άρθρα και βιβλία για συναδέλφους του, με τελευταίο ένα για τον Μαουρίτσιο Σάρι που πλέον κάθεται στον πάγκο της Τσέλσι.
Στο πλαίσιο της μελέτης του πάνω στις τακτικές του Ιταλού προπονητή παρακολούθησε την προετοιμασία αρκετών ομάδων το περασμένο καλοκαίρι. Μία από αυτές ήταν και ο Ολυμπιακός. Ο Μεντόνσα βρέθηκε για κάποιες μέρες στις προπονήσεις των ερυθρόλευκων και είδε από κοντά μέρος της τακτικής προσέγγισης του Πέδρο Μαρτίνς. Αξίζει να σημειωθεί πως ο καθηγητής ποδοσφαίρου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας παρατήρησε διεξοδικά τον τρόπο του συμπατριώτη του και το πρόγραμμα προπόνησης του Ολυμπιακού, τράβηξε βίντεο και ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό ορισμένα από αυτά, για να δείξει την τεχνοτροπία του.
Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χρήστου Αζαριάδη, η παράσταση «Χωρίς Άντρες» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Κουρή κάθε Πέμπτη στη σκηνή Brecht-2510.
Η τραγική Ρεάλ δεν μπορεί καθόλου χωρίς τον Εμπαπέ και η Χετάφε τη σόκαρε μέσα στο «Μπερναμπέου» με μία μεγαλειώδη νίκη (0-1) – Στο -4 από την Μπαρτσελόνα η «Βασίλισσα»!
Η επιστροφή της Άννας-Μαρίας, της Ειρήνης και της Βασιλικής Αλεξανδρή στην Ελλάδα είναι γεγονός καθώς οι τρίδυμες πρωταθλήτριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης θα αγωνίζονται πλέον με τα εθνικά χρώματα.