Ομελέτα με σάλτσα και μυρωδικά
Μπορείτε να τυλίξετε την ομελέτα σε ρολό προτού τη σερβίρετε.
Υλικά για 2 άτομα
Για τη σάλτσα ντομάτας
200 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
1/2 φλ. βασιλικό φρέσκο, χοντροκομμένο
3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη
1 μικρό ματσάκι ρόκα, χοντροκομμένη
Αλάτι και πιπέρι
Για την ομελέτα
1 φιλέτο κοτόπουλου, σε μικρές μπουκιές
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
4 αυγά
1 κ.σ. σχοινόπρασο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα τοματίνια με όλα τα υλικά της σάλτσας και αφήστε να μαριναριστούν μέχρι να φτιάξετε την ομελέτα.
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το κοτόπουλο με το αλάτι, το πιπέρι και το μίγμα μπαχαρικών, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει, για περίπου 5 λεπτά.
Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ, μαζί με το αλατοπίπερο και το σχοινόπρασο ή το μαϊντανό.
Περιχύστε το κοτόπουλο με τα αυγά, σκεπάστε με καπάκι και αφήστε την ομελέτα να ψηθεί μέχρι να στερεοποιηθεί το αυγό.
Σερβίρετε την ομελέτα με τη σάλτσα ντομάτας.
- Αγρότες: Χιλιάδες τρακτέρ στους δρόμους, «η πιο μεγάλη κινητοποίηση από το 2016» – Στα σκοινιά η κυβέρνηση
- Η Pantone κάνει μια εκπληκτική επιλογή για το χρώμα (μη χρώμα) της χρονιάς 2026 -«Η ιστορία από την αρχή»
- Σφυροκοπάει η κακοκαιρία Byron – Πού καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
- Συνέχεια στο νικηφόρο σερί θέλει να δώσει ο Παναθηναϊκός
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Τι λέει για τη γνωρίμια του με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
- Χίος: Διάσωση μητέρας και γιου από το φλεγόμενο σπίτι τους
