Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η μάχη της ΔΕΘ άρχισε νωρίς

Η μάχη της ΔΕΘ άρχισε νωρίς

Η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψή του στη ΔΕΘ έχει καθιερωθεί εδώ και δύο χρόνια, ούτως ώστε να προετοιμάζεται καλύτερα και ο ίδιος αλλά και το κόμμα

Mε το Σκοπιανό να αναδεικνύεται σε «καυτή πατάτα» για την κυβέρνηση, καθώς μόλις προχθές ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων Νίκολα Ντιμιτρόφ δήλωσε προκλητικά «είμαστε Μακεδόνες», ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβαίνει την ερχόμενη Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη για να προετοιμάσει την επίσκεψή του στη ΔΕΘ και, όπως προεξοφλείται, στις επαφές του με τους φορείς της Μακεδονίας θα φροντίσει να τους επισημάνει ότι η ΝΔ είχε προειδοποιήσει εγκαίρως πως η συμφωνία των Πρεσπών θα είναι επιζήμια.

Η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψή του στη ΔΕΘ έχει καθιερωθεί εδώ και δύο χρόνια, ούτως ώστε να προετοιμάζεται καλύτερα και ο ίδιος αλλά και το κόμμα. Πρόπερσι έγινε στην Αθήνα, πέρυσι στη Θεσσαλονίκη. Φέτος όμως η συνάντηση αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον και επειδή βρισκόμαστε σε προεκλογική χρονιά, αλλά και λόγω των εξελίξεων στο Σκοπιανό. Εξαιτίας του «Μακεδονικού» άλλωστε, τους τελευταίους μήνες η ΝΔ δέχθηκε πιέσεις από τα δεξιά της, από κόμματα εντός και εκτός Βουλής, και γι’ αυτό η ηγεσία του κόμματος θέλει να διαμηνύσει σε όλες τις πλευρές πως η Μακεδονία είναι στο «DNA» της. Πάντως, η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη εντάσσεται και στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας που κάνει από τότε που ανέλαβε την προεδρία του κόμματος να ενισχύσει τα ερείσματα στον νεοδημοκρατικό Βορρά, καθώς όσο ήταν απλώς βουλευτής δεν είχε ιδιαίτερους δεσμούς με την περιοχή της Μακεδονίας.

Στόχος της Πειραιώς είναι και με αυτές τις συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη με επιχειρηματίες, συλλόγους, φορείς να καταδειχθεί ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επικεντρώνεται στα προβλήματα των πολιτών. Εμφαση, όπως τονίζεται, θα δοθεί στις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις του κόμματος και στις μεταρρυθμίσεις που έχει προγραμματίσει, όταν γίνει κυβέρνηση, στο επιχειρηματικό πεδίο και όχι μόνο. Αλλά βέβαια, σημειώνεται, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να ακούσει και τις προτάσεις και επισημάνσεις των φορέων για την ανάπτυξη της περιοχής τους.

Νέος κύκλος περιοδειών

Σε αυτή την κατεύθυνση ο οργανωτικός τομέας της ΝΔ άνοιξε από χθες έναν κύκλο περιοδειών στη Μακεδονία και τη Θράκη, με συνεδριάσεις στις νομαρχιακές οργανώσεις (ΝΟΔΕ) προκειμένου να προετοιμαστεί καλύτερα η παρουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ. Έχουν προγραμματιστεί πάνω από 250 στοχευμένες επισκέψεις κλιμακίων και συναντήσεις σε όλους τους νομούς της Βόρειας Ελλάδας, 17 κεντρικές εκδηλώσεις με περισσότερους από 100 ομιλητές σε θέματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, τον πρωτογενή τομέα, την επιστήμη την επιχειρηματικότητα, τη συμφωνία των Πρεσπών.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024