Μεγαλύτερη χρηματοδότηση για την κατασκευή του τείχους με το Μεξικό ζητά ο Τραμπ
Για να ολοκληρωθεί το έργο με γοργούς ρυθμούς
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα ζητήσει από το Κογκρέσο να αυξήσει τη χρηματοδότηση για την κατασκευή του τείχους κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό, ώστε το έργο αυτό να ολοκληρωθεί με γοργούς ρυθμούς.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στον Λευκό Οίκο με Ρεπουμπλικανούς βουλευτές και γερουσιαστές, με τους οποίους συζήτησε το μεταναστευτικό, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι οι Ρεπουμπλικανοί υποψήφιοι θα αναγάγουν την ασφάλεια των συνόρων σε κεντρικό άξονα της προεκλογικής εκστρατείας τους, ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.
Στη Βουλή των Αντιπροσώπων πρόκειται να τεθεί αύριο σε ψηφοφορία το συμβιβαστικό νομοσχέδιο που προωθεί το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, με το οποίο διατίθεται το ποσό των 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του τείχους. Το έργο αυτό αποτελεί προτεραιότητα για τον Τραμπ και μια από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του.
Το νομοσχέδιο, με το οποίο επιχειρείται να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ της συντηρητικής και της μετριοπαθούς πτέρυγας του κόμματος, δεν είναι βεβαίο ότι θα λάβει αρκετές ψήφους ώστε να περάσει από τη Βουλή.
- Καναδάς: «Συγκλονισμένος» ο πρωθυπουργός Κάρνι από το μακελειό στο σχολείο – Ακυρώνει το ταξίδι του στην Ευρώπη
- Η Ιουλία Καραπατάκη και οι Αταρ του Ταρ live στο Κύτταρο
- Αιγάλεω: Απορριμματοφόρο εξετράπη της πορείας του – Τραυματίστηκε ο οδηγός
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
- Μίνι ανασχηματισμός για Ερντογάν – Αντικατάστησε δύο υπουργούς
- Βάλε φαντασία στη ζωή σου, κάνει καλό
- Συνεχίζεται το ράλι στα ενοίκια – Οι δέκα πιο ακριβές περιοχές
- Αλβανία: Αντικυβερνητική διαδήλωση – Μολότοφ, τραυματισμοί και συλλήψεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)





























![Ιράν: Ο Αραγκτσί λέει πως έχει δώσει εντολή για σχέδιο που θα διασφαλίζει την μη ανάπτυξη πυρηνικών όπλων [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/Araghchi-1-315x220.jpg)






































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442