Ισπανία: Έληξε η περιπέτεια των 629 μεταναστών του Aquarius
Η Μάλτα και η Ισπανία είχαν αρνηθεί να υποδεχτούν τους 629 ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίος βρίσκονταν έγκυες γυναίκες, έφηβοι και ηλικιωμένοι
Η περιπέτεια των 629 μεταναστών, κυρίως από την υποσαχάρια Αφρική, έφτασε στο τέλος της. Το πλοίο Aquarius προσάραξε στο λιμάνι της Βαλένθια. Ωστόσο, η ιστορία αυτή φαίνεται πως δεν έχει τελειώσει ακόμα, αφού αποτέλεσε ακόμη μία απόδειξη της αποτυχίας της ΕΕ να ακολουθήσει κοινή γραμμή στο μεταναστευτικό και το προσφυγικό ζήτημα.
Η Μάλτα και η Ισπανία είχαν αρνηθεί να υποδεχτούν τους 629 ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίος βρίσκονταν έγκυες γυναίκες, έφηβοι και ηλικιωμένοι. Η Μεσόγειος, η οποία κυρίως την τελευταία 3τία έχει μετατραπεί σε υγρό τάφο για χιλιάδες απελπισμένους, εξακολουθεί να»δέχεται» πλοιάρια εξαιρετικά χαμηλών προδιαγραφών γεμάτα πρόσφυγες και μετανάστες.
Την περασμένη εβδομάδα, η Ισπανία πρόσφερε βοήθεια στους 629 επιβαίνοντες στο πλοίο Aquarius.
Στη Βαλένθια, αξιωματούχοι με ειδικές προστατευτικές φόρμες και μάσκες υποδέχτηκαν τους μετανάστες καθώς αποβιβάζονταν από το πλοίο, ενώ αστυνομικοί ξεκίνησαν τη διαδικασία ταυτοποίησής τους και επεξεργασίας των προσωπικών τους εγγράφων.
Όπως αναφέρει το BBC, ένα πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής, το Dattilo, εισήλθε στο λιμάνι της Βαλένθια στις 06:20 σήμερα τοπική ώρα και όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, μετέφερε 274 μετανάστες.
Στην αποβάθρα της Βαλένθια, 1.000 εργαζόμενοι του Ερυθρού Σταυρού είχαν επιστρατευτεί για να υποδεχτούν τους μετανάστες. Συνολικά όμως, 2.320 άνθρωποι–από εθελοντές ως διερμηνείς και αξιωματούχοι του τομέα υγείας–περίμεναν τους μετανάστες.
Το ίδιο το Aquarius έφθασε στο λιμάνι λίγο μετά τις 09:30 μεταφέροντας 106 μετανάστες. Σύμφωνα με την ισπανίδα δημοσιογράφο Γκαμπριέλα Σάντσεθ η οποία ανήρτησε σχετικά σχόλια στο Twitter και η οποία επέβαινε σε παραπλέον σκάφος, οι μετανάστες άρχισαν να ζητωκραυγάζουν και να τραγουδούν κατά την άφιξή τους.
Ο γενικός γραμματέας του Ερυθρού Σταυρού Ελάτζ Ας Σάι βρισκόταν επίσης εκεί.
«Αυτή η θλιβερή Οδύσσεια των ανθρώπων στο Aquarius είναι μια ακόμη υπενθύμιση ότι όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή μεταναστευτικού καθεστώτος (Σ.τ.Σ: το καθεστώς στο οποίο βρίσκεται ένας αλλοδαπός σε μια χώρα φιλοξενίας που ορίζεται από το μεταναστευτικό νόμο του κράτους υποδοχής) θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στη βασική βοήθεια και προστασία. Κανένα ανθρώπινο ον δεν είναι ‘παράνομο’ και οι άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια θα πρέπει να δέχονται βοήθεια», ανέφερε ο Σάι σε ανακοίνωσή του.
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
- Ουνιόν Βερολίνου – Λειψία 3-1: Την… προσγείωσε απότομα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)













![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442