Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην παραγωγή το πρώτο εκτυπωμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Στην παραγωγή το πρώτο εκτυπωμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Με τη συμβολή ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή, η Polymaker δημιούργησε ένα ηλεκτρικό τετράτροχο το οποίο ευελπιστεί να διαθέσει έναντι 10.000 δολαρίων.

Περίπου 8.000 ευρώ θα κοστίζει όταν και εφόσον περάσει στη γραμμή παραγωγής το αστικών διαστάσεων και προδιαγραφών ηλεκτροκίνητο τετράτροχο που εξέλιξε η XEV.

Με έδρα το Honk Kong, η XEV δημιούργησε ένα αποκλειστικά διθέσιο αυτοκίνητο, το οποίο είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου με τη χρήση ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή.

Για τον σκοπό αυτό επιστρατεύθηκε η κινεζική εταιρεία “Polymaker” η οποία εξειδικεύεται στις τρισδιάστατες εκτυπώσεις.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της κινεζικής εταιρείας, το LSEV θα αποτελέσει το πρώτο αυτοκίνητο που θα περάσει στην ευρεία παραγωγή και επί της ουσίας θα είναι κατασκευασμένο με τη μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Για την ακρίβεια, μόνο το πλαίσιο και τα καθίσματα θα προέρχεται από μια συμβατική γραμμή παραγωγής και όχι από τρισδιάστατο εκτυπωτή, ενώ χάρη στην ευρηματική αρχιτεκτονική του χρειάζονται μόλις 57 επιμέρους τμήματα αλλά και τρεις ημέρες για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του.

Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, η αυτονομία που εξασφαλίζει μια πλήρης φόρτιση θα αγγίζει τα 150 χιλιόμετρα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα κίνησης που θα αναπτύσσει δεν θα υπερβαίνει τα 70 χλμ./ώρα.

Αν και η εμπορική του διάθεση πρόκειται να ξεκινήσει σε περίπου έναν χρόνο και η τιμή του φτάνει περίπου τα 8.200 ευρώ, το LSEV έχει ήδη τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 7.000 προπαραγγελίες.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024