Δείξε μου την… περιοχή σου να σου πω, τι είναι
Σωστή η δεύτερη κίτρινη στον Ινσούα που έκρινε το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός; Δεν έχει σημασία. Άλλη είναι η σωστή ερώτηση
Δεν δίνει την εντύπωση πως προσπαθεί να χτυπήσει τον Σέρχιο Αραούχο. Προς τη μπάλα πηγαίνει ο Ινσούα, αλλά όντως βρίσκει τον Αργεντινό επιθετικό της ΑΕΚ. Ο διαιτητής Θάνος κοντά, και η απόφαση του δίχως δεύτερη σκέψη. Όχι μόνο φάουλ, αλλά και δεύτερη κίτρινη στον μπακ του Παναθηναϊκού. Είναι στο 33΄της αναμέτρησης. Είναι μόλις τρία-τέσσερα λεπτά μετά το 1-0 για τους γηπεδούχους. Είναι το σημείο που ουσιαστικά η σεμνή τελετή ολοκληρώνεται.
Σωστή η απόφαση του; Λάθος ερώτηση. Ο ίδιος διαιτητής, στο ίδιο χρονικό σημείο, στην ίδια παράβαση, στα ίδια δεδομένα θα έπαιρνε την ίδια απόφαση στην… απέναντι πλευρά του γηπέδου; Αυτή την απάντηση ψάχνουμε.
Ο επίλογος που αρμόζει στο πρωτάθλημα της Εξυγίανσης. Τουλάχιστον κράτησε τον χαρακτήρα του ως το τέλος. Ίδιο και απαράλλακτο.
Κατά τα άλλα: Ο Δημήτρης Θάνος είναι ο ρέφερι που έδωσε το περίφημο πέναλτι στο Αγρίνιο, και με το οποίο ο ΠΑΟΚ έσπασε το «μπλόκο» του Παναιτωλικού στο 87΄. Αυτό το πέναλτι
Μια εβδομάδα αργότερα ένας άλλος επώνυμος ρέφερι, ο Παπαπέτρου δεν έδωσε αυτό το πέναλτι:
Με δύο λόγια: Η διαφορά ενός πέναλτι που δίνεται, και ενός που δεν δίνεται όταν η φανέλα είναι διαφορετική. Σαν την κάρτα του Ινσούα που έκρινε το αποψινό ματς στο ΟΑΚΑ.
Έτσι κύλησε αυτή η σεζόν, αρέσει δεν αρέσει. Έτσι τελείωσε και η προηγούμενη.
Ο Θάνος ήταν ο διαιτητής στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ του περασμένου Μάη (1-0) που σφράγισε την αμέσως προηγούμενη μεγάλη επιτυχία της Ένωσης. Το ματς για την 5η αγωνιστική των πλει-οφ. Μετά από εκείνο το παιχνίδι εκατοντάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ μπήκαν στο Facebook, στον λογαριασμό του ξενοδοχείου που διατηρεί ο ρέφερι στα Γρέβενα. Το φλόμωσαν στις αρνητικές κριτικές. Φίλοι του Παναθηναϊκού προφανώς δεν έγραψαν κουβέντα. Και να είχαν γράψει όμως, δεν θα άλλαζε κάτι. Η οπτική είναι συγκεκριμένη. Το ξέρουν και οι Πράσινοι, αλλά αν τυχόν επιμένουν; Ας ρωτήσουν τον Ολυμπιακό και τον τρόπο με τον οποίο οι Ερυθρόλευκοι βρέθηκαν εκτροχιασμένοι.
Ναι, δεν διαφωνούμε η εικόνα χθες στη Λιβαδειά (1-1) για τους Πειραιώτες. Η απογοήτευση, η τρίτη θέση. Καμία φορά όμως είναι αλυσίδα. Κάθε κρίκος σημαντικός. Πολύ πριν ο Ολυμπιακός βρεθεί στο σημείο να ψάχνει τρόπο για να υπερασπιστεί την έξοδο του από αυτή τη σεζόν, κάποιοι του στέρησαν το δικαίωμα της ίδιας της διεκδίκησης. Οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν φέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο στην πόρτα ενός Grexit…
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)
























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)




















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442