Citi: Το 2019 έρχεται η μείωση του αφορολογήτου ορίου
Χαμηλώνει τον πήχη για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας η Citi. Παράλληλα εκτιμά πως το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι χαμηλότερο του αναμενόμενου και προβλέπει ότι η πολυαναμενόμενη ελάφρυνση του χρέους είναι απίθανο να είναι ουσιαστικού μεγέθους.
Χαμηλώνει τον πήχη για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας η Citi. Παράλληλα εκτιμά πως το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι χαμηλότερο του αναμενόμενου και προβλέπει ότι η πολυαναμενόμενη ελάφρυνση του χρέους είναι απίθανο να είναι ουσιαστικού μεγέθους.
Ο διεθνής επενδυτικός οίκος θεωρεί ότι είναι αυξημένες οι πιθανότητες για καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα διατυπώνοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι η μείωση του αφορολόγητου θα έλθει ένα χρόνο νωρίτερα και θα εφαρμοστεί το 2019 μαζί με τις περικοπές στις συντάξεις.
Πιο αναλυτικά για την μεταβολή του ΑΕΠ η Citi προβλέπει ανάπτυξη 1,3% του ΑΕΠ για το 2017 (τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ την οριοθετούν στο 1,4%) , 1,4% για το 2018 παρότι το οικονομικό επιτελείο αναμένει 2,3% και ι 1,5% για το 2019.
Όπως εξηγεί η οικονομία εμφανίζεται πιο αδύναμη από ότι αναμενόταν εξαιτίας των σφιχτών συνθηκών σε ότι αφορά τη ρευστότητα (λόγω και των capital controls) την αδύναμη ανταγωνιστικότητα και την περιοριστική δημοσιονομική πολιτική.
Στο μέτωπο των δημοσιονομικών μεγεθών για το τρέχον έτος προσδιορίζει το πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,2% του ΑΕΠ και στο 3% για το 2019 χαμηλότερα δηλαδή από τον στόχο του προγράμματος για πλεόνασμα 3,5% και τις δύο χρονιές
in.gr
- Χάρι Στάιλς: «Ο Λίαμ Πέιν ήταν ένας εξαιρετικά ξεχωριστός άνθρωπος»
- Παναθηναϊκός: Με Χολμς κόντρα στον Ολυμπιακό, κρίνεται του Λεσόρ
- Με μεγάλη επιτυχία η έκθεση «Αποτυπώματα» στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
- The Expla-in Project | Αναποφάσιστοι: Δεν ξέρω, δεν απαντώ. Τι συμβαίνει με τη «γκρίζα ζώνη» των ψηφοφόρων;
- Ο πόλεμος εισέρχεται στη δεύτερη φάση – Το Ισραήλ θα επιτεθεί σε υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις του Ιράν
- The Expla-in Project| Ευλογιά προβάτων: Συναγερμός στην Ήπειρο πριν το Πάσχα. Πώς εξαπλώθηκε σε 18 μήνες;
- Η Βρετανία στέλνει ελικόπτερα Wildcat στην Κύπρο – «Ναι» στις ΗΠΑ για χρήση των βάσεων για αμυντικές αποστολές
- Αυτές είναι οι φωτογραφίες της εκτέλεσης στην Καισαριανή – Τα ιστορικά ντοκουμέντα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442