WRC: Πιθανή η επιστροφή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι στην Αφρική
Την αναβίωση του “Safari Rally” επιθυμούν τόσο η Κένυα όσο και πρόεδρος της FIA J. Todt, γεγονός που αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες επιστροφής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι στην αφρικανική ήπειρο.
Μπορεί το «δικό» μας Ράλλυ Ακρόπολις να παραμένει εκτός «χάρτη» για τη διοργανώτρια αρχή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, δεν συμβαίνει το ίδιο ωστόσο και για το θρυλικό “Rally Safari”.
Μάλιστα, δεδομένης της πρόθεσης του προέδρου της FIA, J. Todt, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι να επιστρέψει στην αφρικανική ήπειρό με σκοπό να προάγει την ασφάλεια στους δρόμους αλλά και την προσπάθεια των κυβερνητικών αρχών της Κένυας, οι πιθανότητες αναβίωσης του “Rally Safari” είναι αρκετές.
Η κυβέρνηση της Κένυας έχει ήδη συγκεντρώσει για τον σκοπό αυτό το ποσό των 2 εκατομμυρίων βρετανικών λυρών, ευελπιστώντας πως το 2020 θα καταφέρει να επιστρέψει στο καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.
Από την πλευρά του, ο J. Todt, o οποίος έχει συμμετάσχει στον συγκεκριμένο αγώνα από τη θέση του συνοδηγού οκτώ φορές, βλέπει τη διεξαγωγή του “Rally Safari” ως μια ευκαιρία ανάδειξης την οδικής ασφάλειας στην αφρικανική ήπειρο.
Τελευταία φορά που το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι «ταξίδεψε» στην αφρικανική ήπειρο ήταν το 2002. Έκτοτε, ο συγκεκριμένος αγώνας συμμετείχε στο «Intercontinental Rally Challenge» και στο αφρικανικό πρωτάθλημα ράλι.
auto.in.gr
- Δημοσκόπηση: Η πλειοψηφία των Γάλλων βλέπει τις ΗΠΑ του Τραμπ ως στρατιωτική απειλή για τη χώρα
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος Α’)
- Μανέ: Το μεγαλείο δεν μετριέται από αυτά που έχει κανείς, αλλά από αυτά που δίνει (vids+pics)
- Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: «Κλειδί» για τις έρευνες ο σπασμένος σύνδεσμος στις ράγες – Στους 40 οι νεκροί
- Τι συμβαίνει με τα ταξί (και γιατί μας αφορά)
- Υποκλοπές: Το «ψέμα» της Intellexa στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων, το ξερίζωμα μετά τις αποκαλύψεις και τα 395 μολυσμένα SMS
- «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» στο Ολύμπια Μουσικό Θέατρο
- Αγρότες: Διάλογος κατ’ όνομα, εξαγγελίες κατ’ ουσίαν – Χωρίς περιθώρια αλλαγών στα μέτρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442