Ο Τσίπρας προσδοκά ελαφρύνσεις χρέους από τον μεγάλο Συνασπισμό
Από έναν μεγάλο συνασπισμό, ο Αλ. Τσίπρας προσδοκά κυρίως ελαφρύνσεις για το ελληνικό χρέος, επισημαίνει η Handelsblatt σε ανταπόκρισή της, από την Αθήνα, με τίτλο «Ο Τσίπρας θέλει τον μεγάλο συνασπισμό στο Βερολίνο».
Από έναν μεγάλο συνασπισμό, ο Αλ. Τσίπρας προσδοκά κυρίως ελαφρύνσεις για το ελληνικό χρέος, επισημαίνει η Handelsblatt σε ανταπόκρισή της, από την Αθήνα, με τίτλο «Ο Τσίπρας θέλει τον μεγάλο συνασπισμό στο Βερολίνο».
Η οικονομική εφημερίδα σημειώνει: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός ελπίζει ότι με έναν σοσιαλδημοκράτη υπουργό Οικονομικών θα μειωθούν οι πιέσεις για λιτότητα που ασκούσε μέχρι πρόσφατα ο Β. Σόιμπλε. Επιπλέον, η ιδέα των Σοσιαλδημοκρατών για ευρωομόλογα πρέπει να ηχεί σαν μουσική στα αυτιά του Αλέξη Τσίπρα. Κυρίως όμως στο ζήτημα των ελαφρύνσεων ο Έλληνας πρωθυπουργός ελπίζει στην στήριξη του Μάρτιν Σουλτς. Παρά την απόφαση του τελευταίου Eurogroup για σύσταση ομάδας εργασίας που θα εξετάσει το ζήτημα και θα καταθέσει προτάσεις μέχρι τέλη Μαρτίου, αποφάσεις δεν είναι εφικτές όσο δεν σχηματίζεται κυβέρνηση στο Βερολίνο.
Ο Αλέξης Τσίπρας ελπίζει σε «καθαρή έξοδο» από το τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής. Για να την επιτύχει χρειάζεται, ωστόσο, την πολιτική στήριξη των υπολοίπων Ευρωπαίων ηγετών. Προς το παρόν ζούμε μια εντυπωσιακή αναστροφή ρόλων: Στις αρχές του 2015 ο τότε πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς προέτρεπε τον, νέο τότε, Έλληνα πρωθυπουργό σε πιο ρεαλιστικές πολιτικές προσεγγίσεις. Τώρα όμως είναι ο Τσίπρας, ο οποίος με τις παραινέσεις του, τηλεφωνικά ή με SMS, προτρέπει τον Μάρτιν Σουλτς να πει «ναι» στον μεγάλο συνασπισμό. Εκτός από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο Μάρτιν Σουλτς είναι σήμερα για τον Έλληνα πρωθυπουργό ο σημαντικότερος σύμμαχος».
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- ΗΠΑ: Εντάσσουν την Τουρκία σε λίστα παρακολούθησης για σοβαρές παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας
- Scope Ratings: Αμετάβλητη η αξιολόγηση για την Ελλάδα στη βαθμίδα ΒΒΒ με θετικές προοπτικές
- NBC: Ο Τραμπ εξετάζει διάφορες επιλογές για χερσαία επιχείρηση στο Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν «είναι έτοιμο» να επιτρέψει τη διέλευση σε πλοία ιαπωνικών συμφερόντων
- Αγωγή κατά Τραμπ: Δικαστήριο δικαίωσε τους New York Times για την πρόσβαση των δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο
- Χαβάη: Κίνδυνος κατάρρευσης φράγματος και εντολή εκκένωσης σε 5.500 κατοίκους
- Ιράν: Ποιος θα αποφασίσει το τέλος του πολέμου; «ΗΠΑ και Ισραήλ δεν βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση»
- Ιράν: Εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της βάσης Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό, γράφει η WSJ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442