Επικίνδυνα προϊόντα λεύκανσης δοντιών διακινούνται μέσω διαδικτύου
Συνεχίζει την πρόωθηση προϊόντων και υπηρεσιών, μέσω διαδικτύου, επιχείρηση που σφραγίστηκε πρόσφατα από τις αρμόδιες αρχές, καθώς παρείχε παρανόμως λεύκανση δοντιών χωρίς να διαθέτει άδεια οδοντιατρείου.
Συνεχίζει την πρόωθηση προϊόντων και υπηρεσιών, μέσω διαδικτύου, επιχείρηση που σφραγίστηκε πρόσφατα από τις αρμόδιες αρχές, καθώς παρείχε παρανόμως λεύκανση δοντιών χωρίς να διαθέτει άδεια οδοντιατρείου.
Στην παραπάνω καταγγελία προέβη ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, που σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «δεν υπάρχει έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές» με αποτέλεσμα η εν λόγω επιχείρηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αφού σφραγίστηκε χρησιμοποιεί πλέον το διαδίκτυο για την πώληση και προώθηση προϊόντων λεύκανσης δοντιών.
Ο ΟΣΘ προειδοποιεί για τους κινδύνους που εγκυμονούν για την δημόσια υγεία και τους καταναλωτές τα αγνώστου προελεύσεως και ποιότητας προϊόντα λεύκανσης δοντιών, τα οποία διαφημίζονται και πωλούνται μέσω διαδικτύου.
«Εντοπίσαμε σε γνωστό διαδικτυακό κανάλι διαφήμιση, όπου μια εμφανίσιμη νεαρή, εκθειάζει τις ιδιότητες των λευκαντικών σκευασμάτων που εμπορεύεται η επίμαχη εταιρεία, τονίζοντας μάλιστα ότι πρόκειται για καθόλα νόμιμη πατέντα, χωρίς κανέναν κίνδυνο για την υγεία», αναφέρει ο ο πρόεδρος του ΟΣΘ, Αθανάσιος Δεβλιώτης.
Και συμπληρώνει ότι «γνωρίζουμε πως οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης προχωρούν σε κινήσεις, προκειμένου να λειτουργήσει εκ νέου το παράνομο ινστιτούτο. Είμαστε προετοιμασμένοι να αποδείξουμε σε οποιοδήποτε επίπεδο ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, ότι τέτοιου είδους προσπάθειες εμπορευματοποίησης της υγείας αποτελεί δημόσιο κίνδυνο για τους πολίτες και ότι η λεύκανση οδόντων αποτελεί ξεκάθαρα ιατρική διαδικασία, που μπορεί να πραγματοποιείται μόνο από οδοντίατρο».
health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ισραήλ: Σε ασφαλή τοποθεσία το Μεγάλο Χειρόγραφο του Ησαΐα λόγω της σύγκρουσης με το Ιράν
- «Ελ. Βενιζέλος»: Συνεχίζονται οι ακυρώσεις πτήσεων από Αθήνα με προορισμό χώρες στη Μέση Ανατολή
- Η πρώτη αντίδραση του Πούτιν μετά τον θάνατο Χαμενεΐ: «Κυνική δολοφονία»
- Live streaming: Ολυμπιακός – Εθνικός
- Κηφισιά: Συνελήφθη 22χρονος που έτρεχε με 197 χλμ/ώρα – Δεν είχε δίπλωμα οδήγησης
- Μητσοτάκης για Ιράν: Δεν κακοκαρδίζει Ισραήλ – ΗΠΑ, αλλά «πρέπει να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση»
- Διαψεύδει ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος τα περί εκτόξευσης ιρανικών πυραύλων προς την Κύπρο
- Ο Κόντης και η… παρερμηνεία για τον Παναθηναϊκό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 01.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/matt-bennett-FHCaT8blG5k-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442