Ιράν: Πανω από 20 νεκροί, 450 συλλήψεις και νέες διαδηλώσεις [Βίντεο]
Στους 22 ανήλθε ο συνολικός αριθμός των νεκρών που έχασαν τη ζωή τους σε ταραχές κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή Ισφαχάν του Ιράν, όπως μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση, καθώς συνεχίζονται οι συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και στις δυνάμεις ασφαλείας στη χώρα για έκτη μέρα.
Στους 22 ανήλθε ο συνολικός αριθμός των νεκρών που έχασαν τη ζωή τους σε ταραχές κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή Ισφαχάν του Ιράν, όπως μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση, καθώς συνεχίζονται οι συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και στις δυνάμεις ασφαλείας στη χώρα για έκτη μέρα.
Έξι διαδηλωτές σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να αφαιρέσουν οπλισμό από αστυνομικό τμήμα.
Στην πόλη Χομεϊνισάρ ένας 11χρονος σκοτώθηκε και ο πατέρας του τραυματίστηκε από τις σφαίρες διαδηλωτών, ενώ σκοτώθηκε και ένα μέλος των Φρουρών της Επανάστασης και ένας αστυνομικός στην πόλη Νατζαφαμπάντ.
Από το Σάββατο η ιρανική αστυνομία έχει συλλάβει 450 ανθρώπους στην Τεχεράνη, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της πρωτεύουσας.
«Διακόσιοι άνθρωποι συνελήφθησαν το Σάββατο, 150 την Κυριακή και περίπου 100 την Δευτέρα», δήλωσε ο Αλί-Ασγκάρ Νασερμπάχτ στο πρακτορείο ειδήσεων Ilna, που πρόσκειται στους μεταρρυθμιστές.
Οι διαδηλώσεις σε πόλεις του Ιράν είναι οι μεγαλύτερες που σημειώνονται μετά τις αμφισβητούμενες προεδρικές εκλογές του 2009.
Ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη στην πόλη Μασχάντ, αρχικά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ανατιμήσεις και την διαφθορά, αλλά έκτοτε εξαπλώθηκαν σε όλη τη χώρα εξαιτίας της γενικότερης λαϊκής δυσαρέσκειας εναντίον της κυβέρνησης.
Ο πρόεδρος της χώρα Χασάν Ροχανί δήλωσε ότι οι διαδηλώσεις είναι μια «ευκαιρία και όχι μια απειλή», αλλά δεσμεύτηκε να καταστείλει τους παράνομους.
Οι ΗΠΑ αύξησαν την υποστήριξη προς την «τολμηρή αντίσταση» των διαδηλωτών.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας