Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπλόκο για τη ΣΕΚΑΠ στο Τελωνείο Ξάνθης

Μπλόκο για τη ΣΕΚΑΠ στο Τελωνείο Ξάνθης

Το Τελωνείο Ξάνθης μπλοκάρει, σύμφωνα με πληροφορίες, τη διανομή των προϊόντων της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ στην ελληνική αγορά. Η απόφαση αυτή έρχεται σε  συνέχεια της επικύρωσης του προστίμου, ύψους 38,2 εκατ. ευρώ, από το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής.

Το Τελωνείο Ξάνθης μπλοκάρει, σύμφωνα με πληροφορίες, τη διανομή των
προϊόντων της
καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ στην ελληνική αγορά. Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της επικύρωσης από το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής, του προστίμου, ύψους 38,2 εκατ. ευρώ, που επιβλήθηκε στην καπνοβιομηχανία για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές του 2008.

Όπως εξήγησαν οι ίδιες πηγές, ο Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας επιτρέπει στις καπνοβιομηχανίες να διανέμουν στην ελληνική αγορά προϊόντα με πίστωση φόρου 28 ημερών. Προς τον σκοπό αυτό, οι καπνοβιομηχανίες έχουν καταθέσει, όπως προβλέπεται, εγγύηση υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

Στην περίπτωση της ΣΕΚΑΠ, η εταιρεία έχει καταθέσει εγγύηση άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ την ίδια ώρα έχει καταθέσει αίτηση αναστολής των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης. Ωστόσο, φαίνεται ότι το Τελωνείο αρνείται την πίστωση και ζητά την άμεση καταβολή του προστίμου.

Η απόφαση του Τελωνείου Ξάνθης δημιουργεί ιδιαίτερα πιεστικό κλίμα για την ΣΕΚΑΠ και σύμφωνα με πηγές της εταιρίας που επικαλείται το voria.gr: «Πρόκειται για μία εντελώς αδικαιολόγητη απόφαση του Τελωνείου, σε μια περίοδο που κάτι τέτοιο θα επιφέρει ανεπανόρθωτες ζημίες για την εταιρεία».

Σχολιάζοντας την εξέλιξη, πηγές προερχόμενες από τη ΣΕΚΑΠ, η οποία απασχολεί 170 εργαζομένους, δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η συγκεκριμένη απόφαση αναπόφευκτα οδηγεί την εταιρεία σε συνθήκες οικονομικού στραγγαλισμού».

Την περασμένη Κυριακή, το voria.gr, μαζί με την είδηση της επικύρωσης του προστίμου, ανέφερε ότι η διοίκηση της εταιρείας εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο ακόμα και της άμεσης αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης, που απασχολεί 170 εργαζόμενους.

Το βαρύ πρόστιμο των 38,2 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές που πραγματοποιήθηκαν το 2008, δηλαδή πέντε χρόνια πριν εξαγοραστεί από τον όμιλο Σαββίδη. Οι κυρώσεις γνωστοποιήθηκαν στην εταιρεία τον Φεβρουάριο του 2016,
δηλαδή τρία χρόνια μετά την εξαγορά της από τον νέο ιδιοκτήτη της.

Σύμφωνα με το capital.gr, η ΣΕΚΑΠ κατέθεσε αίτηση αναστολής των μέτρων στο αρμόδιο δικαστήριο Κομοτηνής και θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης της απόφασης του διοικητικού εφετείου Κομοτηνής.

in.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024