ΟΑΣΘ: «Ναι» των εργαζομένων στη νέα συλλογική σύμβαση
Να συνυπογράψει τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, που αφορά σε οριζόντιες μειώσεις αποδοχών σε ποσοστό 4,47% και κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού τους, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ κατά πλειοψηφία 70%, στη διάρκεια της σημερινής γενικής τους συνέλευσης, όπως τόνισε μο πρόεδρος του συνδικάτου τους, Δημήτρης Τσερμενίδης.
Να συνυπογράψει τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, που αφορά σε οριζόντιες μειώσεις αποδοχών σε ποσοστό 4,47% και κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού τους, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ κατά πλειοψηφία 70%, στη διάρκεια της σημερινής γενικής τους συνέλευσης, όπως τόνισε μο πρόεδρος του συνδικάτου τους, Δημήτρης Τσερμενίδης.
Εντός των επόμενων ημερών, το προεδρείο του συνδικάτου των εργαζομένων του ΟΑΣΘ θα έχει νέα συνάντηση με τη διοίκηση, προκειμένου να διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες. Πέραν των όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας, «αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ κατέληξαν σε μια απόφαση που αφορά στην αποδοχή του κορμού της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας που συζητούταν όλο το προηγούμενο διάστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσερμενίδης.
Στις λεπτομέρειες που μένουν να διευθετηθούν συμπεριλαμβάνεται η χρονική διάρκεια της σύμβασης, με τους εργαζόμενους να επιθυμούν αυτή να έχει τριετή διάρκεια, ενώ η διοίκηση λένε πως επιμένει τουλάχιστον στη διετία, καθώς θα αλλάξει, τόσο το όνομα του οργανισμού, όσο και η διοίκηση του.
Πάντως, ο κ. Τσερμενίδης ανέφερε ακόμα πως το συνδικάτο βρίσκεται σε συζητήσεις με την διοίκηση για το πότε θα ισχύσει η σύμβαση, διευκρινίζοντας πως οι εργαζόμενοι επιθυμούν να ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2018.
Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος του συνδικάτου των 2.300 εργαζομένων του ΟΑΣΘ, χαρακτήρισε τη συλλογική σύμβαση που προτάθηκε από τη διοίκηση του οργανισμού, «πολύ καλή, σε σχέση με το ενιαίο μισθολόγιο, το οποίο θα προέβλεπε μεγαλύτερες μειώσεις».
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Πίσω στα 90s «στέλνει» τους Ρώσους στρατιώτες στην Ουκρανία η Starlink – Τι έκανε ο Έλον Μασκ
- Η Huawei αναδεικνύεται Top Employer 2026 για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα
- Παραιτήθηκε η Άννα Στρατινάκη από την Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου της Αγοράς
- SpaceX: Μετά τα αυτοκίνητα, τους πυραύλους και τα ρομπότ, ο Μασκ ετοιμάζει δορυφορικό τηλέφωνο
- ΚΕΔΕ: Η Ελληνική Γλώσσα έχει οικουμενική αξία
- Κουτσούμπας: Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από τα κέρδη τους – «Παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά
- Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δίκη για τις υποκλοπές: Προτείνει την ενοχή των κατηγορουμένων
- «Έφυγε» η «φωνή του σνούκερ», ο θρυλικός Τζον Βίργκο (vids, pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 06.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-david-kanigan-239927285-35070884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442