Τίλερσον: Να διακόψει η Κίνα τις παραδόσεις πετρελαίου στη Β. Κορέα
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον επανέλαβε την Πέμπτη την έκκλησή του προς την Κίνα να διακόψει τις παραδόσεις πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα, εκτιμώντας ότι αυτό είναι το καλύτερο «όπλο» για να πιεστεί η Πιονγκγιάνγκ να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να συζητήσει τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματός της.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον επανέλαβε την Πέμπτη την έκκλησή του προς την Κίνα να διακόψει τις παραδόσεις πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα, εκτιμώντας ότι αυτό είναι το καλύτερο «όπλο» για να πιεστεί η Πιονγκγιάνγκ να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να συζητήσει τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματός της.
«Πιστεύω ότι οι Κινέζοι κάνουν ήδη πολλά, αλλά πιστεύουμε επίσης ότι μπορούν να κάνουν περισσότερα με το πετρέλαιο. Τους ζητούμε πραγματικά να σταματήσουν τις παραδόσεις πετρελαίου» είπε, υποδεχόμενος τον γερμανό ομόλογό του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στην Ουάσινγκτον. «Αυτό ήταν το αποτελεσματικότερο όπλο την τελευταία φορά που οι Βορειοκορεάτες ήρθαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», υπενθύμισε.
Την Τετάρτη, μετά την τελευταία βαλλιστική δοκιμή της Β. Κορέας, ο Τίλερσον διαβεβαίωσε ότι οι διπλωματικές επιλογές για την επίλυση της κρίσης παραμένουν ακόμη στο τραπέζι.
Λίγο νωρίτερα πάντως, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με μήνυμά του στο Twitter είχε επικρίνει την Κίνα για τους χειρισμούς της στο θέμα. «Ο κινέζος απεσταλμένος, που μόλις επέστρεψε από τη Βόρεια Κορέα, φαίνεται ότι δεν είχε καμία επίπτωση στον μικρό πυραυλάνθρωπο» έγραψε, χρησιμοποιώντας τον χαρακτηρισμό με τον οποίο αποκαλεί τον ηγέτη της Β. Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από δύσβατο σημείο – Μεταφορά μέσω θαλάσσης
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η «καυτή πατάτα» για το Μαξίμου και η «βροχή» αιτημάτων για πρόωρες κάλπες
- «Φιλαράκια» – Η Λίζα Κούντροου λάτρεψε τη Φοίβη
- Σερβία και Ουγγαρία ανακοίνωσαν ότι βρέθηκαν αμερικανικά εκρηκτικά σε ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου
- Economist: Μετρά αντίστροφα ο χρόνος του private credit – Ορατή μια νέα κρίση στην παγκόσμια οικονομία;
- Γουέστ Χαμ – Λιντς Γιουνάιτεντ 2-4 πεν. (2-2 κ.α.): Πρόκριση «θρίλερ» στην 4άδα του FA Cup για τα «Παγώνια»
- Υποκλοπές: Πασχίζει η Σοφία Βούλτεψη να βγάλει καθαρό τον Γρ. Δημητριάδη και εκτίθεται
- Γλυφάδα: Χειροπέδες σε 3 άνδρες που απείλησαν αστυνομικούς με αεροβόλο όπλο, μαχαίρι και σφυρί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442