Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κεντροαριστερά: Τηλεμαχία με μηνύματα προς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Κεντροαριστερά: Τηλεμαχία με μηνύματα προς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Το πρώτο ντιμπέιτ για την Κεντροαριστερά δεν είχε νικητές και χαμένους, καθώς όλοι πρόσεξαν μην κάνουν το λάθος που δεν θα μπορούσαν να «μαζέψουν» στη συνέχεια. Κάλεσαν τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στη διαδικασία ενώ ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι έστειλαν ηχηρό μήνυμα προς το … Μέγαρο Μαξίμου, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι διατεθειμένοι να συνεργαστούν με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ (και πολύ περισσότερο με τους ΑΝΕΛ) σε κανένα ζήτημα και ιδίως σε ότι αφορά την απλή αναλογική για την οποία πάντως υπήρξαν αποχρώσεις διαφοροποίησης στις τοποθετήσεις των υποψηφίων.

Το πρώτο ντιμπέιτ για την Κεντροαριστερά δεν είχε νικητές και χαμένους,
καθώς όλοι πρόσεξαν μην κάνουν το λάθος που δεν θα μπορούσαν να
«μαζέψουν» στη συνέχεια. Κάλεσαν τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στη
διαδικασία ενώ ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι έστειλαν ηχηρό μήνυμα
προς το … Μέγαρο Μαξίμου, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι διατεθειμένοι να
συνεργαστούν με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ (και πολύ περισσότερο
με τους ΑΝΕΛ) σε κανένα ζήτημα και ιδίως σε ότι αφορά την απλή αναλογική
για την οποία πάντως υπήρξαν αποχρώσεις διαφοροποίησης στις
τοποθετήσεις των υποψηφίων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας tovima.gr , κατά τη διάρκεια της πρώτης τηλεμαχίας, δεν έλειψαν οι διαφωνίες και οι αιχμές, αναδείχθηκε όμως η διαφορετική προσωπικότητα του καθενός και κυρίως το πάθος, η αποφασιστικότητα, και μια νέα αυτοπεποίθηση, χαρακτηριστικά που είχαν λείψει από την παράταξη.

Οι περισσότεροι υποψήφιοι και ειδικά όσοι – σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις – είναι μέσα στον πυρήνα των βασικών διεκδικητών της ηγεσίας του νέου φορέα ξεκαθάρισαν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να γίνουν μέρος του παιχνιδιού που θέλει να παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ με την απλή αναλογική. Οι τοποθετήσεις τους, πλην του Απόστολου Πόντα που τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της απλής αναλογικής παρέπεμπαν μεν σε ένα αναλογικότερο σύστημα, με σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών, και μπόνους στο πρώτο κόμμα ανάλογα με το ποσοστό του, αλλά επί της ουσίας κινήθηκαν κοντά στο πλαίσιο που περιέγραψε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Η απλή αναλογική είναι ο ασφαλής δρόμος για να μπει η χώρα σε περιπέτειες.

Είναι ξεκάθαρο ότι μετά τις τοποθετήσεις των υποψηφίων αρχηγών, το σενάριο που διακινεί το Μέγαρο Μαξίμου ότι μια επαναφορά με βελτιώσεις του νόμου για την απλή αναλογική θα φέρει σε δύσκολη θέση την Κεντροαριστερά δημιουργώντας προβλήματα στο εσωτερικό της, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αλλά στους ευσεβείς πόθους της κυβέρνησης.

Σαφείς αποστάσεις όμως, κράτησαν και από τη Ν.Δ ξεκαθαρίζοντας πως τίποτα δεν είναι δεδομένο για τις μετεκλογικές συνεργασίες. Άπαντες δήλωσαν ότι στόχος τους είναι να μεγαλώσει τόσο ο νέος φορέας ώστε να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο και ότι δεν συμβιβάζονται με τον διπολισμό ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ. Και εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η εκλογική απήχηση του νέου φορέα θα είναι τέτοια που θα επιτρέψει, στην περίπτωση που υπάρχει κυβέρνηση συνεργασίας, να στηριχθεί σε μια προγραμματική συμφωνία που θα έχει το στίγμα των θέσεων του.

« Δεν είμαι εδώ για να απαντήσω τίνος συμπλήρωμα θα γίνουμε. Εγώ αντιστρέφω το ερώτημα: Είναι διατεθειμένοι οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης να συμβάλλουν στην σταθερότητα της χώρας; Κανείς δεν θα κρυφτεί πίσω από εμάς πια» ανέφερε η Φώφη Γεννηματά. Στο ζήτημα της εκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ, κάθετα αρνητικοί εμφανίστηκαν οι Γ. Ραγκούσης και Δ. Τζιώτης.

in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024