Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας φτωχοποίησε τη χώρα

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας φτωχοποίησε τη χώρα

Ολομέτωπη επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας τον ότι έκανε την Ελλάδα μία φτωχοποιημένη χώρα με τους πολίτες της να προσπαθούν να επιβιώσουν, πρόσθεσε ότι δέσμευσε τη χώρα με μεγάλα πλεονάσματα και ότι θα είχαμε βγει από το μνημόνιο το 2015, αν κάποιοι – όπως είπε – δεν ρίχνανε την κυβέρνηση με πρόσχημα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.


Ολομέτωπη επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος
της Ν.Δ Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας τον ότι έκανε την Ελλάδα μία
φτωχοποιημένη χώρα με τους πολίτες της να προσπαθούν να επιβιώσουν,
πρόσθεσε ότι δέσμευσε τη χώρα με μεγάλα πλεονάσματα και ότι θα είχαμε
βγει από το μνημόνιο το 2015, αν κάποιοι – όπως είπε – δεν ρίχνανε την
κυβέρνηση με πρόσχημα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, υπογράμμισε ότι ο κ. Τσίπρας μετά από μία επιδρομή φόρων «έχει το θράσος να πανηγυρίζει επειδή θα επιστρέψει λίγα χρήματα σε κάποιους». Μέσα σε τρία χρόνια, είπε, έχουν νομοθετήσει μέτρα 15 δις ευρώ και χαρακτηρίζουν ως κατόρθωμα να επιστρέψουν 1,5 δις πίσω.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι κομπάζει για δήθεν περιορισμό της ανεργίας την ώρα που χιλιάδες νέοι μεταναστεύουν ενώ ανέφερε πως όταν όλη η Ευρώπη αναπτύσσεται ταχύτητα, ο πρωθυπουργός θεωρεί επιτυχία την επιστροφή σε ανεμική ανάπτυξη.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε ακόμη στον «μύθο Τσίπρα» ότι η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 λέγοντας: «Η κυβέρνηση με τους γνωστούς χαλαρούς ρυθμούς τρέχει να ολοκληρώσει την αξιολόγηση. Ακόμη και αν ολοκληρωθεί κάποια στιγμή το 3ο μνημόνιο, από 1/1/2019 ξεκινά ένα νέο μνημόνιο με περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και μειώσεις στο αφορολόγητο. Είναι τα μέτρα Τσίπρα – Καμμένου. Τα μέτρα που εξοντώνουν ακόμη περισσότερο τους αδύναμους συμπολίτες μας».

Υπογράμμισε ότι η χώρα θα έβγαινε από τα μνημόνια στις αρχές του 2015 αν – όπως είπε – δεν έριχναν κάποιοι την κυβέρνηση Σαμαρά με πρόσχημα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. «Η καθαρή έξοδος είναι ένα άδειο κουστούμι. Αν θέλει να μας πείσει, να καταργήσει τις περικοπές στις συντάξεις και τη μείωση στο αφορολόγητο που έχει ψηφίσει», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ αναφέρθηκε ακόμη στο θέμα της αναβάθμισης του στόλου των F-16 λέγοντας ότι είναι αναγκαία καθώς – όπως είπε – το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων είναι αδιαπραγμάτευτο. Ωστόσο, είπε ότι δεν έχει επίσημη ενημέρωση για το θέμα και αναρωτήθηκε «πόσο θα είναι το ύψος της δαπάνης, 2,4 δις που λέει ο Τραμπ ή 1,1 δις όπως μας λένε Τσίπρας – Καμμένος, πόσα αεροσκάφη αφορά, πότε θα παραδοθούν και ποιοι θα είναι οι όροι αποπληρωμής». Δεν θα δεχθούμε αποφάσεις – πρόσθεσε – που δεν λαμβάνονται σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας.

Ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ

Αναφερόμενος στο ταξίδι Τσίπρα στους ΗΠΑ, είπε ότι ήταν μία μεγάλη ευκαιρία να αναβαθμιστεί ο ρόλος της χώρας. «Η ευκαιρία χάθηκε» υπογράμμισε για να προσθέσει. «Καλέσαμε με υπευθυνότητα και παρρησία τον πρωθυπουργό να αξιοποιήσει μία ευνοϊκή συγκυρία για τη χώρα λόγω της αστάθειας της περιοχής ώστε να πετύχουμε συγκεκριμένους στόχους. Να διασφαλίσει μία επωφελή συμφωνία μακράς πνοής για τη βάση της Σούδας, να δώσει έμφαση στην προσέλκυση συγκεκριμένων επενδύσεων, να πετύχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις σε εθνικά ζητήματα και να αξιοποιήσει τη δύναμη και την επιρροή της ομογένειας». Τι έκανε για όλα αυτά, αναρωτήθηκε. «Ουσιαστικά τίποτα με εξαίρεση κάποιες ωραίες φωτογραφίες και λόγια διπλωματικής αβρότητας. Δεν ελήφθη καμία απόφαση που ν΄ αναβαθμίζει τον γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή».

Ομογενείς

Κάλεσε για μία ακόμη φορά τον πρωθυπουργό να επιτρέψει την ψήφο των ομογενών στις εθνικές εκλογές από τον τόπο κατοικίας τους. «Τους το χρωστάμε» είπε χαρακτηριστικά.

Μεταναστευτικό

Ανέφερε ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για το μείζον αυτό θέμα και ότι δεν έχει συγκροτημένο σχέδιο. Η προστασία των συνόρων, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, αποτελεί προτεραιότητα της Πολιτείας. «Η χώρα γεμίζει και πάλι από μετανάστες. Ο αριθμός που φτάνουν στη χώρα, ξεπερνά τις αντοχές των τοπικών κοινωνιών. Ο κ. Τσίπρας δεν μιλά γιατί φοβάται μήπως ερεθίσει τα αριστερά αντανακλαστικά των συντρόφων του», σημείωσε.

Ασφάλεια

Ανέφερε ακόμη ότι στο βωμό των εσωκομματικών ισορροπιών θυσιάζονται τα θέματα ασφάλειας. «Οι συμμορίες λυμαίνονται τα πανεπιστήμια, χιλιάδες βαρυποινίτες έχουν αποφυλακιστεί με το νόμο Παρασκευόπουλου. Δεν θα ανεχθούμε την κατάλυση του κράτους δικαίου. Δεν θα δεχθούμε να ξαναγίνει η χώρα ξέφραγο αμπέλι».

Ανανέωση στο κόμμα

Ζήτησε τη στήριξη των νέων στελεχών της Ν.Δ λέγοντας ότι «η ανανέωση δεν είναι απειλή αλλά αποτελεί ανάγκη. Είναι μία εντολή που έλαβα όταν εκλέχθηκα στην ηγεσία του κόμματος».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στους βουλευτές του, είπε ότι δεν μας αρκεί να κερδίσουμε επειδή ο κόσμος αποφάσισε να φύγει η σημερινή κυβέρνηση. «Έχουμε διδαχθεί από τα λάθη τα δικά μας και των άλλων. Ερχόμαστε να κάνουμε τη διαφορά. Όχι άλλα χαμένα χρόνια και ευκαιρίες, όχι άλλες ξενιτεμένες γενιές» είπε καταχειροκροτούμενος.

in.gr

Sports in

Η παράδοση που… διχάζει το ελληνικό μπάσκετ (vids)

Ο Παναθηναϊκός θέλει να την διατηρήσει και ο Ολυμπιακός να τη σπάσει...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024