Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δήμαρχος Σαμοθράκης: Το νησί έχει διαλυθεί εντελώς

Δήμαρχος Σαμοθράκης: Το νησί έχει διαλυθεί εντελώς

Τις τεράστιες ανάγκες που έχει η Σαμοθράκη μετά την καταστροφική κακοκαιρία που έπληξε το βορειοανατολικό Αιγαίο σημειώνει ο δήμαρχος του νησιού, ζητώντας βοήθεια από όλους τους φορείς.

Τις τεράστιες ανάγκες που έχει η Σαμοθράκη μετά την κακοκαιρία που έπληξε το βορειοανατολικό Αιγαίο σημείωσε ο δήμαρχος του νησιού Θανάσης Βίτσας, την ώρα που ακόμα υπολογίζεται το ύψος της καταστροφής.

«Οι αναφορές από παντού είναι ότι το νησί έχει διαλυθεί εντελώς» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κ. Βίτσας, συμπληρώνοντας πως έχει δεχθεί προσφορές βοήθειας από πολλούς φορείς και ιδιώτες, «αλλά ακόμη δεν έχω πλήρη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στο νησί, γιατί δεν έχει αποκατασταθεί η πρόσβαση».

«Ενώ υπάρχει πολύ μεγάλη προσφορά βοήθειας, ταυτόχρονα έχουμε ένα τεράστιο άνοιγμα προβλημάτων. Κάνουμε τόσα πολλά ταυτόχρονα. Δυσκολεύομαι να το οργανώσω. Δεν έχω διαμορφωμένα αιτήματα, γιατί δεν μπορώ να ιεραρχήσω τις ανάγκες τη στιγμή που έχω εκατό πράγματα σε απόλυτη προτεραιότητα» εξήγησε ο δήμαρχος του νησιού.

«Χθες βάλαμε πολλά συνεργεία με μηχανήματα στη Χώρα, για να απομακρύνουν τα φερτά υλικά και τα μπάζα. Είναι κάτι που θα πάρει πολλές μέρες βέβαια, αλλά ήδη υπάρχει πρόοδος σε σχέση με την αρχική κατάσταση. Αποκαταστήσαμε μερικώς την υδροδότηση της Χώρας, όχι βέβαια επαρκώς, γιατί τα σπίτια που βρίσκονται πιο ψηλά δεν έχουν ακόμη νερό και σήμερα θα επιχειρήσουμε και σε άλλες περιοχές, γιατί τα υδρευτικά είναι πλέον σε κατάσταση διάλυσης παντού» ανέφερε ο κ. Βίτσας για τις εργασίες που έχουν γίνει, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της υδροδότησης.

«Σαφώς και υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, αλλά εδώ είμαστε συνηθισμένοι στα προβλήματα υδροδότησης. Δεν στερούνται το νερό, δεν διψούν οι άνθρωποι, γιατί μπορείς να το βρεις οπουδήποτε, απλά τώρα πρέπει να το αναζητήσουν και να το κουβαλήσουν όπως μπορούν» σημείωσε, ενώ διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει σε πόσες και ποιες περιοχές θα συνεχιστούν οι εργασίες γιατί, όπως εξηγεί, «δεν έχουμε επάρκεια μηχανημάτων. Έχουμε λάβει βοήθεια, είναι πολλά τα μηχανήματα και δουλεύουν πυρετωδώς, πλην όμως οι ανάγκες μας είναι πάρα πολλές και οι αναφορές από παντού είναι ότι το νησί έχει διαλυθεί εντελώς».

in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024